Regija

(VIDEO) Arseniy Smirnov porazio Mladena Kujundžića: Pogledajte kakve je udarce preživio čvrsti Kujundžić

Arseniy Smirnov (lijevo) i Mladen Kujundžić (desno)

 Screenshot (instagram, Rcc)
Ponajbolji hrvatski kickboksač nije uspio iznenaditi domaćeg predstavnika na eventu u Rusiji

Nažalost, loše vijesti dolaze iz ruskog Tjumenja. Hrvatski kickboksač Mladen Kujundžić (28-12-0) nije uspio doći do pobjede u svom 40. profesionalnom kickboksačkom nastupu. Ponajbolji hrvatski kickboksač jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je na RCC 16 eventu.

Bolji od našeg Kujundžića bio je domaći predstavnik Arseniy Smirnov (7-1-0). Kujundžić i Smirnov boril su se u poluteškoj kategoriji (-95 kg), a prema službenom izvještaju RCC organizacije, Smirnov je kontrolirao meč od početka do kraja i rutinski je došao do pobjede.

Smirnov je tijekom prve runde forsirao udarce u tijelo Kujundžića, a većinu prve runde Kujundžić je bio pasivan. Tek krajem prve dionice, ‘‘Dynamite‘‘ je pokazao dio svog arsenala, ali nije uspio ozbiljnije nauditi Smirnovu.

Ruski kickboksač bio je osjetno aktivniji i tijekom druge runde, a nastavio je Smirnov učestalo napadati tijelo hrvatskog kickboksača. Zasluženo je Smirnov uzeo i drugu rundu, ali Kujundžić se hrabro borio i nije se dao završiti.

Treća runda započela je podosta mirno, odnosno pasivno. Nakon nešto više od minutu treće runde, Smirnov je agresivno krenuo po finiš. Nezaustavljivo je ruski borac bacao udarce i pokušavao je nokautirati Kujundžića. Unatoč tome što je Smirnov u više navrata čisto pogodio Kujundžića u glavu, ‘‘Dynamite‘‘ je prezentirao koliko je čvrst i ostao je na nogama. Krajem borbe Kujundžić je čak skupio snage za napad na Smirnova, ali nije imao dovoljno snage za doći do preokreta.

Kao što smo već naveli, Smirnov je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, a Kujundžić neće po dobrome pamtiti debi u ruskoj RCC organizaciji. Ipak, općenito je jako teško doći do pobjede na gostujućem terenu u Rusiji. Prije svega, Rusi posjeduju ogroman broj uistinu vrhunskih boraca, a nerijetko su im i suci naklonjeni pa pobjeda prekidom ostaje kao gotovo jedina opcija za slavlje. Mladen Kujundžić nije pokraden u ovom meču i zasluženo je izgubio, ali 33-godišnji Riječanin zaslužuje poštovanje za srčanost koju je pokazao tijekom tri runde sa Smirnovim.

Neke od glavnih trenutaka borbe možete pogledati u RCC-ovom videu koji su objavili putem svoje Instagram stranice. Vidljivo je kako je Kujundžić u jednom trenutku borbe primio i snažan ‘‘high kick‘‘ u glavu, a impresivno je da ga Smirnov nije uspio srušiti takvim udarcem.

Glavu gore Mladene, ne sumnjamo u povratak pobjedama!

Linker
30. travanj 2024 06:38