Regija

Mladen Kujundžić javio se nakon poraza u Rusiji: ‘Koliko god bio okrutan, ovo je najljepši sport na svijetu‘

Arseniy Smirnov (lijevo) i Mladen Kujundžić (desno)

 Rcc
Poznati hrvatski kickboksač sportski prihvaća poraz koji je pretrpio na RCC 16 eventu

Teško gostovanje odradio je Mladen Kujundžić prije dva tjedna u Rusiji. Ponajbolji hrvatski kickboksač odvažio se nastupiti na eventu ruske RCC organizacije gdje ga je čekao domaći borac Arseniy Smirnov. Tko god prati borilački sport, jasno mu je koliko je teško poraziti ruske borce na njihovom terenu, ali Mladen Kujundžić otišao je pokušati.

Nažalost, 33-godišnji hrvatski poluteškaš jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je od Smirnova (7-1-0). Frekventnije je Smirnov pogađao kroz sve tri runde, kontrolirao je tempo borbe i nanosio je više štete u ovoj borbi.

Kujundžić je Rusima prezentirao koliko je čvrst i odradio je meč do samog kraja. U pojedinim trenucima Kujundžić je pokušao ozbiljnije ugroziti Smirnova, ali ruski kickboksač odradio je meč na visokoj razini i pokazao je svu raskoš svog talenta.

Porazom u Rusiji, Mladen je upisao 12. poraz u svom 40. profesionalnom kickboksačkom nastupu (28-12-0). Bio je to njegov prvi ovogodišnji nastup i prvi meč od osvajanja titule u FEA organizaciji krajem prošle godine.

Nedugo nakon završetka borbe, Mladen Kujundžić oglasio se putem dvije objave na Facebooku. Iskusni hrvatski kickboksač sportski priznaje poraz u Rusiji.

‘‘Pozdrav svima, izgubio sam na bodove. U Rusiji nisam mogao koristiti Facebook i Instagram. Hvala svima koji su slali poruke podrške uoči i nakon borbe. Ja sam dobro, a protivniku čestitam na zasluženoj pobjedi. Hvala cijelom ‘Dynamite‘ timu i hvala organizatorima na ukazanoj prilici. RCC je vrhunska organizacija i čast mi je biti dijelom te priče. Još jednom hvala svima, živili.‘‘, bila je prva Kujundžićeva poruka.

Desetak sati nakon toga Mladen je podijelio nekoliko fotografija sa samog eventa i u opisu je napisao:

‘‘Bez obzira koliko bio okrutan, meni je ovo najljepši sport na svijetu. Čestitke protivniku na pobjedi.‘‘

U pobjedi i porazu, Mladen Kujundžić uvijek je pravi borac i sportaš. Šteta što nije uspio doći do pobjede pod okriljem ovako velike i ugledne organizacije.

RCC je organizacija koju fanovi s naših prostora pamte i po nastupu ‘‘Jokera‘‘ Ilića. Srpski borac prije nešto manje od godinu dana porazio je Alexandera Shlemenka na RCC-ovom eventu, a baš kao i Kujundžić, ‘‘Joker‘‘ je u više navrata isticao kako se radi o vrhunskoj borilačkoj organizaciji.

Očito ljudi u RCC-u znaju kako se obavlja posao.

Linker
23. travanj 2024 03:22