Regija

(VIDEO) Bojan Veličković je u finalu! Nokautom osvetio poraz od Kozme, sad ga čeka nekadašnji protivnik Alexa Pereire!

Bojan Veličković

 Instagram (bojan Velickovic)
Bojan Veličković je u polufinalu Oktagonovog ‘‘Game Changer‘‘ turnira, a osim toga je i osvetio poraz kojeg mu je Kozma ranije nanio

U sunaslovnoj borbi večeri večerašnje Oktagon 46 priredbe nastupio je Bojan Veličković. Bilo je to polufinale Oktagonovog turnira u velter kategoriji, a protivnik mu je bio stari znanac David Kozma. Veličković i Kozma se poznaju još od 2021. godine i meča u kojemu je Bojan napao titulu velter kategorije, no nažalost nije ju uspio uzeti.

Večeras je Veličković imao priliku osvetiti ovaj poraz, i to u najboljem mogućem trenutku. Pobjeda je obojici bila od krucijalne važnosti jer pobjednik ide u finale i u borbu za velikih 300 tisuća eura, a što se sve događalo u ovom polufinalnom okršaju, pročitajte u nastavku.

Odličan udarac iz okreta je Bojan pogodio u prvim sekundama, a prethodio mu je odličan ‘‘high kick‘‘. Kozma je uspio srušiti Bojana nedugo nakon toga, nakon čega se Veličković uspio ustati te ga je Kozma pokušao opet srušiti uz žicu. Uspjeli su se razdvojiti te je Bojan napadao ‘‘high kickom‘‘ i udarcem u tijelo kojeg je Kozma itekako osjetio. Još je jedno rušenje pokušao dobiti Kozma, a dugo su vremena proveli u klinču na žici. Veličković se izvukao i napao letećim koljenom, a potom i ‘‘high kickom‘‘. Veličković je pogodio Kozmu koji se srušio na pod te je Bojan udarcima u parteru završio posao!

Bojan Veličković je u polufinalu Oktagonovog ‘‘Game Changer‘‘ turnira, a osim toga je i osvetio poraz kojeg mu je Kozma ranije nanio. U finalu Bojana čeka bivši UFC borac i nekadašnji protivnik Alexa Pereire, Andreas Michailidis. Michailidis je u UFC-u odradio četiri meča, a slavio je samo jednom u petom mjesecu 2021. godine. Nakon UFC karijere dolazi u Oktagon gdje je za sada stopostotan, odnosno, u tri nastupa je upisao i tri pobjede.

Bojane, svaka čast!

OKTAGON 46 - Rezultati

Glavni dio

Katharina Dalisda def. Jacinta Austin by submission (guillotine choke), Round 3, 3:40 — za titulu ženske slamka kategorije

Bojan Veličković def. David Kozma by TKO, Round 1, 3:45 — finalist
Ioannis Palaiologos def. Christian Jungwirth by submission (kimura), Round 1, 3:46 — rezervni borac za finale
Andreas Michailidis def. Louis Glismann by KO, Round 1, 0:33 — finalist
Leandro ‘Apollo’ Silva def. Marcel Grabinski by submission (rear-naked choke), Round 3, 4:34 — rezervni borac za finale
Kerim Engizek def. Matias Juarez by KO, Round 1, 1:39

Preliminarni dio

Deniz Ilbay def. Marco Novák by TKO, Round 3, 4:29
Niko Samsonidse def. Nicolae Hantea by submission (arm-triangle choke), Round 1, 4:10
František Fodor def. Vladimir Šikić by TKO (doctor’s stoppage), Round 1, 3:36
Tayo Odunjo def. Selim Topuz by jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)
Daniel Hromek def. Zoran Solaja by jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28, 30-27)

Linker
05. svibanj 2024 18:49