Regija

(VIDEO) FNC časti: Pogledajte jednu od najluđih borbi u posljednje vrijeme, okršaj Spahovića i Fabjana

Miran Fabjan, Saša Zorić i Tomislav Spahović

 SCREENSHOT/YOUTUBE/FNC
Snimku borbe možete pogledati na dnu članka

FNC 14 priredba je iza nas, a bez zadrške možemo reći da se radilo o uistinu zanimljivom "eventu." Gledali smo devet borbi, a ona koja se istaknula ne samo sada, već i općenito kao jedna od najupečatljivijih u povijesti jest okršaj Tome Spahovića i Mirana Fabjana.

Trebao je to biti veliki povratak "Bosanske zvijeri" u kavez nakon dugog izbivanja, a "plesni partner" bio mu je upravo "Slo Rocky" koji je bio veliki "underdog", ali je iznenadio velik dio borilačke javnosti i pobijedio tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Odmah je krenulo žustro, Fabjan je išao prema naprijed i upućivao dobre direkte, ali u jednom trenutku Spahović ga je uspio uhvatiti i srušiti ga dolje. Prošao je iz zatvorenog u polugard te bacao jake laktove te krošee u tijelo "Slo Rockyja". Uživao je Spahović veliku podršku s tribina te je radio veliku štetu Fabjanu. Iako je bio u donjoj poziciji, Fabjan je bacio jako puno laktova iz donje pozicije i bio i više nego aktivan. Nekoliko puta je slovenskom borcu ispala guma za zube zbog jačine udaraca, ali uspio je preživjeti do kraja runde.

Nešto se žalio Fabjan prije početka druge runde, a odmah je krenulo jako. Bacao je "front kickove" i cijelo vrijeme pokušavao isprovocirati "Bosansku zvijer". Jako su dobri bili i "low kickovi" kojima je natjerao Spahovića da promijeni gard. Pokušao je Bosanac rušiti prvi put, ali bez uspjeha. Ipak, nedugo zatim uspio je u tome te je držao Fabjana u zatvorenom gardu i zadavao mu udarce dok je Slovenac cijelo vrijeme pokušavao provocirati i bacati laktove s poda. Sudac ih je digao na noge, a onda je Fabjan krenuo silovito. Uzdrmao je Spahovića te krenuo u siloviti "ground and pound", ali domaćeg borca je spasilo zvono.

Odmah na početku runde Spahović je dobro pogodio Fabjana koji je odglumio da je uzdrman i provocirao Spahovića, a onda opet krenuo na njega. Spahović se u jednom trenutku krenuo bacati na leđa te je vidljivo da je umoran, ali Fabjan je stalno htio borbu na nogama. Bilo je tu puno čudnih sekvenci, a Fabjan je na kraju pobijedio tehničkim nokautom!

Da biste se i sami prisjetili ove borbe, ostavljamo vam video na dnu ovog članka.

Linker
26. travanj 2024 09:18