UFC

(VIDEO) Povratak kojem smo se silno radovali: Pogledajte kako je Mario Žgela porazio iskusnog Brazilca na FNC 14 eventu

Mario Žgela i Mateus Messaros

 Screenshot (youtube, Fnc)
Vinkovački nokauter više od dvije godine izbivao je iz kaveza, a uspješno se vratio na priredbi u Sarajevu

‘‘Gdje je nestao Mario Žgela?‘‘, ‘‘Što se događa sa Žgelom?‘‘, ‘‘Hoćemo li i dalje gledati Žgelu na FNC-ovim eventima?‘‘, ovo su neka od učestalih pitanja koja su regionalni MMA fanovi postavljali u posljednjih 1-2 godine.

Vinkovački nokauter imao je dugu pauzu. Krajem 2021. godine nokautirao je Felixa Polianidisa, a više od dvije godine izbivao je iz kaveza nakon te pobjede. Imao je Mario ugovoren meč protiv Yannicka Bahatija u šestom mjesecu prošle godine, ali meč je otkazao zbog ozljede ramena. Spominjao se event u Puli kao novi termin održavanja tog meča, ali borbu ipak nismo gledali.

Žgela je iz raznoraznih osobnih razloga uzeo pauzu i nije se pojavljivao na regionalnoj MMA sceni sve do FNC 14 eventa u Sarajevu. Talentirani poluteškaš vratio se borbom protiv iskusnog Brazilca Mateusa Messarosa i ponovno nas je podsjetio na snagu svojih udaraca.

Niti jednu punu rundu nije trebao Žgela za upisati sedmu pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri. Matteus Messaros pružao je otpor otprilike dvije minute. Nakon toga uglavnom smo gledali sekvence u kojima bi se Messaros nakon jednog do dva udarca spuštao na tlo i pozivao bi Žgelu na obračun u parteru.

Vinkovčanin je uglavnom izbjegavao upustiti se u takav obračun i pozivao je Messarosa da se vrati na noge. Višestruko puta smo gledali takve situacije, sve dok Žgela nije shvatio da se nema čega pribojavati i da može napraviti veliku štetu iz gornje pozicije.

Minutu i pol prije kraja prve runde, Žgela je zadao nekoliko snažnih udaraca iz gornje pozicije, a zatim je opet pozvao Messarosa da se vrati na noge. Brazilac vidno iscrpljen, odlučio je tapkati minutu i 25 sekundi prije kraja borbe.

Mario Žgela nije bio presretan borbom i otporom koji je protivnik pružio, odnosno nije pružio. Žgeli je ipak trebao jedan ovakav povratnički meč, a ne sumnjamo da će tijekom 2024. godine imati puno kvalitetnije i ozbiljnije protivnike. Tada će i njegova kvaliteta više doći do izražaja.

Kako je izgledao meč između njega i Messarosa, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
12. svibanj 2024 03:12