Regija

(VIDEO) Glory se prisjetio posljednjeg Cro Copova kickboxing meča: Pogledajte kako je pobijedio Millera

Jarrel Miller vs. Cro Cop

 Screenshot (youtube, Glory)
Ponajbolja kickboxing organizacija na svijetu objavila je najzanimljivije trenutke tog meča

Najveći MMA borac na ovim prostorima, Mirko Cro Cop Filipović, osim sjajne MMA karijere, imao je i odličnu kickboxing karijeru. Velikan iz Privlake iza sebe ima 34 profesionalna kickboxing meča, a slavio je u njih 26 (26-8).

Pobjeđivao je Mirko legende tog sporta kao što su Remy Bonjasky, Peter Aerts, Ray Sefo, Jerome Le Banner, Mike Bernardo itd. Borio se Mirko i za K-1 Grand Prix više puta, a 2012. godine u Zagrebu, konačno se i okrunio tom titulom. Njegova kickboxing karijera ubrzo nakon toga je završila, a posljednji meč u tom sportu, odradio je protiv Jarrella Millera, u lipnju (šesti mjesec) 2014. godine.

''Big Baby'' Miller borac je koji je kombinirao boksačku i kickboksačku karijeru. U kickboksu je upisao 22 pobjede te samo dva poraza (oba od Cro Copa). Mirko je Millera prvotno pobijedio 2013. godine, a zatim su 2014. godine odradili revanš.

Ponovno je Cro Cop slavio protiv vrlo neugodnog i fizički jako velikog protivnika. Mirkovi kickovi podsjetili su na najbolje dane, a najviše problema zapravo je imao s Millerovim udarcima u međunožje zbog kojih je meč više puta pauziran.

Jednoglasnom odlukom Mirko je došao do pobjede u borbi koja se kasnije pokazala kao posljednja Cro Copova u tom sportu. Jarrell Miller kasnije je gradio jako uspješnu boksačku karijeru gdje je upisao 23 pobjede i jedan remi. Nitko ga nije uspio pobijediti, a 2019. godine trebao se obračunati s Joshuom za WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Taj meč nije se na kraju dogodio, jer je Miller više puta pao na dopinškim testiranjima. ''Big Baby'' nakon toga više nije niti nastupao i njegova karijera je trenutno na pauzi.

Miller je bio suspendiran i u kickboxingu, a pozitivan test imao je nakon spomenutog revanša s Cro Copom. Unatoč dopingu, Miller nije uspio poraziti Cro Copa, a najbolje trenutke tog meča pogledajte u Gloryjevom videu koji se nalazi pri dnu teksta.

Linker
15. travanj 2024 12:35