Regija

(VIDEO) Hrvoje Sep uspješno odradio vaganje za meč protiv bivšeg prvaka Europske Unije

Demchenko vs. Sep

 Screenshot (youtube, Matchroom)
Hrvatski poluteškaš ulazi u najvažniji meč dosadašnje profesionalne karijere

Dvije godine čekao je Hrvoje Sep na povratak u ring i dočekao je. 20 mjeseci nakon što je prvobitno najavljen, tik pred ludnicu koju je napravila COVID-19 pandemija, ući će hrvatski poluteškaš u ring s istim protivnikom na čije je ime tim putem rekao da. Sutra u Rimu, na priredbi Matchroom Boxinga, čeka ga zapravo debi u ringu najveće europske boksačke organizacije. S druge strane bit će mu iskusni Ukrajinac koji nastupa pod talijanskom zastavom, Serhiy Demchenko.

42-godišnji Demchenko bivši je prvak Europske Unije te višestruki izazivač za europski pojas, a kad je Hrvoje prošle godine prihvatio meč, Demchenko je bio četvrti borac ljestvice EBU promocije, odnosno četvrti izazivač za europsku titulu. To je neki put kojim Hrvoje vidi način za što se bolje plasirati i promovirati te mu je zbog toga ovo svakako najvažniji meč karijere. Demchenko je u međuvremenu pao na spomenutoj ljestvici (sad je 14.), prije svega zbog neaktivnosti, no i dalje je ime preko kojeg je moguće napraviti važan korak prema većim mečevima. Uostalom, sama pobjeda na Matchroomovoj priredbi trebala bi donijeti nastavak suradnje s njima te mogući nastup na nekoj od njihovih britanskih priredbi, gdje više nego uspješno svoje ime gradi Hrvojev timski kolega, Alen Babić. Demchenko u karijeri ima 23 pobjede i 15 poraza, s tim da vrijedi spomenuti kako nije imao previše lakih mečeva. Tek jednom u karijeri završen je prekidom, a BoxRec ga rangira kao 98. poluteškaša svijeta.

Dakle, Sep (11-0, 9 KO) ima priliku preko ovog boksača ući u svjetski Top 100, što je svakako prvi cilj prema većim izazovima. Meč je inače ugovoren na šest rundi i prvi je na rasporedu glavnog Matchroomovog programa, koji sadrži šest mečeva. Početak programa DAZN je najavio za 19 sati.

Na vaganju su obojica bez problema zadovoljili granicu poluteške kategorije i spremni su za meč, a kako su izgledali te kako se najavljivač David Diamante namučio s imenom našeg boksača, možete vidjeti ispod teksta.

Linker
25. travanj 2024 04:22