Regija

(VIDEO) Ipak se nije radilo o ‘krađi‘: Pogledajte snimku prvog Joksovićeva poraza u karijeri

Nikola Joksović

 Screenshot (youtube, Ares Fc)
Srpski MMA borac jednoglasnom odlukom izgubio je pod okriljem Ares FC promocije

Talentirani srpski borac Nikola Joksović, prije dva tjedna doživio je prvi poraz u svojoj karijeri (7-0-1). 27-godišnjak je izgubio na Ares FC 4 eventu, a bolji je bio francuski borac Karim Rabei (7-3-0).

Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Rabei u tom meču. U našem prvotnom izvještaju ovog meča, imali ste prilike pročitati kako tada još nije bila dostupna snimka borbe, no MMA reporter Jason Hagholm na Twitteru je odao dojam kao da je Joksović dominirao tom borbom. Nametnulo se pitanje radi li se o kontroverznom porazu i preostalo je pričekati snimku borbe na Aresovom službenom YouTube kanalu.

Francuska MMA promocija prije dva dana objavila je Joksovićev meč protiv Rabeija, a treba priznati kako je pobjeda francuskog borca ipak čista.

Rabei je prvom polovicom runde imao kontrolu u klinču uz ogradu kaveza. Nakon otprilike dvije minute, borci završili u parteru, a Rabei je bio gornji te je pokušavao doći do ''giljotine''. Joksović se lakoćom izvukao iz tog položaja. Rabei je kontrolirao srpskog Borca sve do posljednjih tridesetak sekundi. Tada je Joksović napao ''trokut gušenjem'', a ubrzo je napravio tranziciju u omoplatu. Karim Rabei bio je u opasnoj situaciji, no ostao je smiren te je dočekao kraj runde.

Početak druge runde donosi osjetno agresivniji pristup od strane oba borca. Rabei i Joksović dobro su pogađali prednjim direktima, a nekoliko puta gledali smo i otvorenu razmjenu u kojoj bi oba borca imali određenog uspjeha. Sredinom druge dionice, Rabei je ponovno pritisnuo Joksovića uz žicu, no brzo su se borci razdvojili i nastavili s razmjenom u stojci. Djelovalo je kao da Joksović polako preuzima inicijativu te je ovaj put on bio taj koji je pritisnuo Rabeija uz ogradu kaveza. Ipak, francuski borac djelovao je fizički snažnije i lakoćom se izvukao iz te situacije. Rabei je frekventno bacao prednji direkt, no više je držao Joksovića na distanci, nego što je zapravo pogađao. Pokušao je talentirani srpski borac doći do rušenja pred kraj runde, ali neuspješno.

Treća runda također se nastavila razmjenama u stojci, a Rabei se uistinu sjajno kretao. Njegove boksačke kombinacije postale su raznovrsnije, a u jednom trenutku sjajno je pogodio Joksovića kojem je izbio gumu za zube iz usta. Rad nogu od strane francuskog boraca i kondicijska priprema, definitivno su za pohvalu, naročito za ovu razinu. Joksović je nekoliko puta uspio pritisnuti protivnika uz kavez te uputiti nekoliko dobrih udaraca. Treča runda uistinu je nudila pregršt akcije i gledatelji su mogli uživati. Joksović je 45 sekundi prije kraja zatvorio gard, u nadi da će doći do ''submissiona'', ali Rabei ga je kontrolirao do kraja meča.

Snimku ove borbe možete pogledati pri dnu teksta, a radi se o poprilično zanimljivom meču, naročito kad je treća runda u pitanju.

Linker
18. travanj 2024 21:16