Regija

Nikola Joksović poražen je na priredbi koju je organizirao trener Ciryla Ganea

Nikola Joksović

 Screenshot (youtube, Megdan)
Talentirani srpski borac na bodove je izgubio od domaćeg predstavnika

Prije tri dana u Parizu je održana Ares FC 4 priredba. Radi se o francuskoj MMA promociji koju vodi poznati trener Fernand Lopez (MMA Factory, bivši trener Francisa Ngannoua i sadašnji trener CIryla Ganea). U glavnoj borbi večeri, gledao se francusko-brazilski obračun, a slavio je domaći borac.

Damien Lapilus (19-14-0) jednoglasnom odlukom pobijedio je Kaynana Kruschewskog (11-2-0) nakon pet rundi borbe. Radi se o promociji koja je još uvijek u povojima i stoga još uvijek izostaju mečevi nekih zvučnijih imena. Fanove iz naše regije ipak je mogao privući jedan meč.

Talentirani srpski borac Nikola Joksović (7-1-0) nažalost doživio je prvi poraz u svojoj karijeri. 27-godišnjak jednoglasnom je odlukom izgubio od francuskog borca Karima Rabela (7-3-0). Joksović je do ove borbe uživao u nizu od sedam uzastopnih pobjeda, a posljednja četiri nastupa odradio je pod okriljem Megdana.

Trebao je Joksović nastupiti na FNC 4 eventu u Osijeku, no jednostavno nije imao sreće. Marko Ostanek prvotno je ugovoren kao Joksovićev protivnik, ali pobjednik prve sezone FNC Armagedona u velter kategoriji, nastup je otkazao zbog ozljede. Ivica Trušček uskočio je kao kasna zamjena i trebao je to biti pravi test za perspektivnog borca iz Srbije. Nažalost, Joksović je zatim morao otkazati svoj nastup zbog ozljede kosti u stopalu.

Nastup na Aresu bio je prvi ovogodišnji Nikolin nastup. Nažalost, snimka njegove borbe zasad nije dostupna na Aresovom službenom YouTube kanalu, no trebala bi biti objavljena narednih dana. Srpski borac izgubio je sve tri runde, na sve tri sudačke kartice. Međutim, MMA novinar Jason Hagholm putem Twittera ukratko je izvještavao o ovome meču. Nakon prve runde, napisao je:

''10-9 za Joksovića. Umalo je uhvatio Rabeija u omoplatu krajem prve runde'', dok je nakon druge runde napisao ''20-18 za Joksovića.''

Dakle, prema njegovom viđenju, srpski borac bio je bolji nakon prve dvije runde, a čak da je i izgubio treću rundu, opet je trebao slaviti. Treba uzeti u obzir kako se radi o subjektivnom dojmu spomenutog promatrača te ne treba donositi sudove prije nego promocija objavi snimku borbe koju ćemo sa zanimanjem popratiti.

Linker
19. travanj 2024 11:55