Regija

(VIDEO) Izvedba za čistu desetku: Oktagon je objavio snimku Veličkovićeve pobjede nad Kozmom

Bojan Veličković vs. David Kozma

 Screenshot (youtube, Oktagon)
Ponajbolji srpski MMA borac fantastično je odradio polufinalni meč na Tipsport Gamechanger turniru

Pomalo smo se pribojavali kako će Bojan Veličković proći u polufinalu Oktagonovog turnira u velter kategoriji, jer na suprotnoj strani kaveza stajao je David Kozma. Češki borac podosta uvjerljivo porazio je Veličkovića krajem 2021. godine i po mnogima je kotirao kao glavni favorit za osvajanje turnira.

Ždrijeb je spojio Bojana i Kozmu u polufinalu turnira, a Kozma je u meč ušao kao favorit. Međutim, borba je potrajala manje od četiri minute, a Veličković je ovaj put napustio kavez kao pobjednik.

Maestralan nastup odradio je Veličković od prve do posljednje sekunde. ‘‘Kickovima‘‘ je uznemirio Kozmu već na samom početku borbe i češki borac očajnički je pokušavao odvesti borbu u parter. Veličković je sjajno neutralizirao njegove pokušaje rušenja, da bi na koncu došao do pobjede nokautom.

Bila je to jedna od najvećih pobjeda u dosadašnjoj Bojanovoj karijeri i samo jedna pobjeda dijeli ga od osvajanja turnira i glavne nagrade u iznosu 300 tisuća eura. Veličković će finalni nastup odraditi 29. prosinca (12. mjesec) ove godine, a protivnik će mu biti Grk Andreas Michailidis.

Baš kao i Bojan, Michailidis je također nekoć nastupao unutar UFC-a, ali puno više sreće pronašao je unutar Oktagonovog kaveza. Bit će to obračun dvojice vrlo iskusnih i kvalitetnih boraca koji spadaju među najbolje europske velteraše.

Dok čekamo 12. mjesec i finale turnira, možemo još neko vrijeme uživati u Bojanovom polufinalnom nastupu. Kako to obično biva s Oktagon organizacijom, desetak dana nakon meča, Oktagon na svom YouTube kanalu podijeli snimku kompletne borbe. Jučer je na njihovom YouTube kanalu podijeljena snimka Bojanovog meča protiv Davida Kozme i prava je prilika da pogledate taj meč, ukoliko već niste.

Veličković je odradio vrhunski nastup, a snimka kompletne borbe nalazi se u videu ispod ovog teksta.

Linker
23. travanj 2024 01:32