Regija

(VIDEO) Jedan od najbrutalnijih nokauta u Plazibatovoj karijeri: Pogledajte kako je Catinas ‘zaspao‘

Plazibat vs. Catinas

 Screenshot (twitter, Glory)
Antonio Plazibat demolirao je čvrstog i iskusnog rumunjskog teškaša

Ulogu velikog favorita u potpunosti je opravdao Antonio Plazibat večeras u Bonnu. Najbolji hrvatski kickboksač i jedan od najboljih kickboksača na svijetu imao je nezgodnog protivnika u vidu Raula Catinasa, ali Plazibat je još jednom dokazao kako s razlogom drži prvo mjesto u poretku Gloryjevih izazivača teške kategorije.

Uskoro 29-godišnji hrvatski kickboksač prvi put u karijeri nastupao je u glavnoj borbi večeri pod okriljem Gloryja, a ‘‘šlag na tortu‘‘ bila je četvrta uzastopna pobjeda nokautom. Nakon što je dvaput nokautirao Tarika Khbabeza i jednom Benjamina Adegbuyija, snagu Plazibatovih udaraca osjetio je i 34-godišnji Catinas.

Najavljivao je Plazibat da nema šanse da ovaj meč otiđe na sudačku odluku, a njegove izjave su se i ostvarile. Najavio je i da borba neće otići dalje od prve runde, a održao je i to obećanje. Imao je Raul Catinas kraću sekvencu u kojoj je djelovao silovito, ali većina njegovih udaraca odsjela je na Plazibatovom bloku. Nakon toga uslijedila je Plazibatova sekvenca, a ubrzo i kraj borbe. Glory je brzo objavio završne trenutke borbe, ali unutar videa možete vidjeti samo dio nakon Plazibatova posljednjeg udarca, odnosno možete vidjeti kako je Catinas ostao bez svijesti i nepomično ležao u ringu. Gloryjev video možete pogledati OVDJE.

image

Raul Catinas nakon nokauta

Screenshot (twitter, Glory)

Brutalnom serijom udaraca Plazibat je poslao Catinasa u ‘‘carstvo snova‘‘ i postao je drugi kickboksač koji je uspio poraziti Catinasa prekidom. Ben Edwards slavio je prekidom 2012. godine, a nikad nitko nije Catinasa nokautirao na ovakav način, da ostane bez svijesti.

Što dodati, osim da Plazibat iz meča u meč dokazuje kako definitivno zaslužuje ‘‘title shot‘‘. Čini se kako će počistiti gotovo cijelu kategoriju prije nego mu Glory ugovori meč protiv Rica Verhoevena, ali Plazibat se neće previše žaliti. On vidno uživa u svakoj borbi i nastavit će se redovno boriti, bilo to za titulu ili protiv nekog od ostalih boraca na rosteru teške kategorije.

Linker
18. svibanj 2024 22:58