Regija

(VIDEO) ‘Imam samo jedno pitanje: Rico Verhoeven, gdje si?‘ Pogledajte Plazibatov govor nakon pobjede

Plazibat proziva Verhoevena

 Screenshot (twitter, Glory)
Sjajni hrvatski kickboksač silno se želi boriti za Gloryjevu titulu prvaka u teškoj kategoriji

‘‘Da, ja treniram za jednu rundu. Kao što sam već rekao, ako ne vjerujete u sebe, onda trenirate za više rundi. Ja vjerujem u sebe i treniram za jednu rundu.‘‘, govorio je Antonio Plazibat nekoliko dana uoči borbe s Catinasom.

Rumunjski teškaš bio je vidno isprovociran tim riječima našeg teškaša i tvrdio je da će Plazibat bježati po ringu izbjegavajući borbu.

‘Kažem vam, on neće biti tako agresivan u prvoj rundi. Bježat će po ringu da me umori i to će biti njegova strategija.‘‘, bile su riječi Rumunja, a Plazibat se brzo nadovezao:

‘‘Kad si vidio mene da bježim u borbi? Ja se niti ne krećem tako dobro. Nisam ja Rico (Verhoeven). 19. studenoga (11. mjesec) je borba i želim jednu rundu ludila, ništa drugo. Nadam se da ćeš mi pružiti tučnjavu.‘‘

Meč je na kraju uistinu i potrajao jednu rundu, točnije minutu i 40 sekundi. Plazibat nije bježao, a Raul Catinas izvukao je deblji kraj i to puno deblji. Brutalno je Plazibat nokautirao Catinasa i pritom je došao do četvrte uzastopne pobjede nokautom.

Dvaput je Plazibat nokautirao Tarika Khbabeza, a po jednom Rumunje Benjamina Adegbuyija i Raula Catinasa. Iz meča u meč, Plazibat opravdava svoju poziciju prvog izazivača u Gloryjevoj teškoj kategoriji, ali unatoč tome, Alistair Overeem vjerojatno će dobiti ‘‘title shot‘‘ prije Plazibata. Više o tome pisali smo vam još u desetom mjesecu, a podsjetiti se možete OVDJE.

Svjestan je i Plazibat da će Glory gurati Overeema, ali to ga nije spriječilo da iskoristi novu priliku za prozvati Verhoevena. Plazibat se u govoru nakon meča prvo osvrnuo na samu borbu protiv Catinasa i najavu da će meč završiti u prvoj rundi.

‘‘Kao što sam rekao, ako ne pobijedim sve, onda nisam najbolji. Također, ako ga ne pobijedim do druge runde, onda nisam bolji od njega (Catinasa). Jesam li i to rekao?‘‘, započeo je Plaza, a zatim je uslijedila prozivka Verhoevenu.

‘‘Imam samo jedno pitanje danas: Rico Verhoeven, gdje si ti? Ubit ću te!‘‘, izderao se Plaza u mikrofon i sa stilom je odšetao iz ringa.

Sjajno je što Plazibat ne žali previše zbog Gloryjevih odluka. Antonio si je postavio stav da jednostavno mora pobijediti svakog ako je uistinu najbolji i spreman je boriti se s bilo kime, sve dok Gloryju i Ricu Verhoevenu jednostavno ne preostane druga opcija kad je meč za titulu prvaka teške kategorije u pitanju. Plaza je aktivan, ovo mu je druga pobjeda ove godine i sigurno će inzistirati na sljedećem nastupu što prije, bilo to za titulu ili ne.

Što se Verhoevena tiče, Rico se krajem desetog mjeseca borio na svojevrsnoj ‘‘Hit it‘‘ priredbi. Bio je to event koji je zapravo miks glazbe i sporta, a Hesdy Gerges bio je Ricov protivnik na tom eventu. Verhoeven je slavio prekidom u petoj rundi i to mu je ujedno jedini nastup ove godine.

Linker
26. travanj 2024 07:49