Regija

(VIDEO) Loša prva runda, a zatim preokret vrijedan 300 tisuća eura: Pogledajte snimku Veličkovićeve pobjede u finalu turnira

Bojan Veličković vs. Andreas Michailidis

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Češko-slovačka MMA organizacija podijelila je snimku kompletnog meča

Na sjajan način Bojan Veličković završio je proteklu kalendarsku godinu. Ponajbolji srpski MMA borac 29. prosinca (12. mjesec) upisao je četvrtu pobjedu u 2023. godini, a pobjedom nad Andreasom Michailidisom, Veličković je postao prvim osvajačem Oktagonovog Tipsport Gamechanger turnira.

Srpski borac nagrađen je glavnom nagradom koja iznosi 300 tisuća eura i osvajanje tog turnira zasigurno je vrhunac njegove bogate MMA karijere. Međutim, nije bilo lako doći do pobjede protiv bivšeg UFC-ovog borca, Andreasa Michailidisa.

Grčki velteraš bolje je otvorio meč i dobio je prvu rundu. Dominantniji je Michailidis bio u parteru, a tijekom prve runde dogodila se i nešto kraća sekvenca u kojoj je Michailidis nizao udarac za udarcem te se činilo da je borba blizu prekida. Srećom, Bojan se aktivno branio, izvukao se iz teške situacije, a uspio se izvući i iz Michailidisov pokušaja ‘‘scarf hold submissiona‘‘.

Da, bolje je Michailidis izgledao tijekom prve runde, ali svejedno je ostajao dojam da Veličković može puno bolje. Kao da je Michailidis iznenadio Veličkovića početkom meča, a zatim je gradio na temelju tih početnih uspjeha. Veličkoviću je bilo ključno preživjeti prvu rundu, jer teško je mogao lošije od onog što je prikazao tijekom prvih pet minuta, a teško je i Michailidis mogao bolje.

Nakon što je uspješno izdržao početni nalet grčkog borca, Veličković je uistinu i preuzeo inicijativu. Puno hrabrije i odlučnije ušao je Bojan u drugu rundu, a prepoznao je i Michailidisovu iscrpljenost nakon prvih pet minuta. Puno svježije izgledao je Veličković u drugoj rundi, spektakularno je bacao Michailidisa na tlo, dominirao je u parteru i uzeo je drugu rundu na sve tri sudačke kartice.

Treća runda ponudila je kulminaciju ovog meča i Bojanovu pobjedu prekidom. Nećemo ipak sve u detalj opisivati, jer Oktagon MMA na svom YouTube kanalu nudi snimku kompletnog meča. Neki od vas dosad možda nisu imali priliku pogledati Bojanov meč protiv Michailidisa, a oni koji jesu, sigurno će se rado prisjetiti velike Bojanove pobjede.

Video je ispod ovog teksta, a svakako preporučamo da pogledate ovaj dinamičan i vrlo uzbudljiv meč.

Linker
26. travanj 2024 13:59