Regija

(VIDEO) Luka Plantić ipak ostao bez nastupa u Miamiju, Malenica i Stanković slavili nokautom

Luka Plantić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
Hrvatski olimpijac u posljednji tren ostao je bez planiranog protivnika

Radovao se Luka Plantić svom drugom profesionalnom meču (1-0-0), no nažalost, morat će još neko vrijeme pričekati. Hrvatski olimpijac s Igara u Tokiju, trebao je nastupiti na boksačkoj priredbi Mundo Boxinga, koji vodi poznati trener Pedro Diaz.

Dan prije održavanja priredbe, Argentinac Abel Nicolas Adriel (25-22-3) otkazao je svoj nastup zbog bolesti. Organizatori su imali težak posao pronalaska zamjene u tako kratkom periodu, no nadali su se pozitivnom ishodu. Ipak, Plantić je na kraju ostao bez zamjenskog protivnika, a tako i bez nastupa na priredbi u Miamiju.

Izuzev Plantića, na programu ove priredbe, zakazane nastupe imali su hrvatski boksač Branimir Malenica (2-0-0) te srpski boksač Filip Stanković.

Malenica je Hrvat s njemačkom adresom, a u Miamiju ga je čekao američki boksač Patrick Pierre (3-21-0). 29-godišnji poluteškaš lakoćom je savladao Pierrea, nokautiravši ga u drugoj rundi borbe. Treča je to profesionalna pobjeda za Malenicu, u jednako toliko nastupa. Inače, Branimir korijene vuče iz Imotskog, a ujedno je i rođak legendarnog Mate Parlova. Sve tri dosadašnje pobjede upisao je nokautom. Snimku njegovog nokauta, pogledajte OVDJE.

Talentirani srpski boksač Filip Stanković (7-1-0) također je uspješno nastupio u Miamiju. Sin Zorana Stankovića, višestrukog prvaka Jugoslavije u kickboxingu, slavio je nokautom u prvoj rundi. Portorikanac William Lorenzo (3-34-0) nije imao apsolutno nikakve šanse i Stanković je lakoćom došao do sedme pobjede u karijeri. Inače, Filip je brat Andrije Stanković, kickboksača kojeg uskoro očekuje MMA debi. Preko PFL Contendera, Andrija će pokušati osigurati ugovor s PFL-om. Snimku Filipovog nokauta pogledajte u njegovoj Instagram objavi koja se nalazi pri dnu ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 17:20