Regija

Nikolina Ćaćić srebrna na Bocskai memorijalu nakon tijesne borbe sa srpskom reprezentativkom

Nikolina Ćaćić

 Frank FRANKLIN II/AFP/Profimedia
Najbolja hrvatska amaterska boksačica izgubila je u finalu jakog turnira u mađarskom Debrecenu

Hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić, nažalost nije uspjela okruniti sjajan tjedan u Debrecenu. Olimpijka s Igara u Tokiju, zapela je na posljednjoj stepenici ka zlatnoj medalji te je poodijeljenom sudačkom odlukom izgubila od srpske reprezentativke Nine Radovanović.

U finalu ženske kategorije do 52 kilograma, gledali smo izuzetno tijesnu i napetu borbu. Ćaćić je koristila svoju duljinu i osjetnu razliku u visinu te je frekventno bacala prednji direkt. Radovanović s druge strane, dobro je skraćivala distancu, bila je poprilično agresivna te se služila širim spektrom udaraca od naše boksačice.

Na kraju krajeva, suci su imali težak posao pri bodovanju ovog meča. Ipak, Nina Radovanović zasluženo je pobijedila, no prigovora ne bi moglo biti niti da je meč otišao na stranu Nikoline Ćaćić.

Inače, Radovanović i Ćaćić dobro se poznaju te povremeno i treniraju zajedno. Susrele su se i krajem prošle godine na Grand Prixu u Zagrebu, a Radovanović je i tada slavila u finalu turnira. Srpkinja je izuzetno kvalitetna boksačica u kategoriji do 52 kilograma, a to je potvrdila i plasmanom u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Bocskai memorijal tako je danas završio za sve naše predstavnike. Marko Milun ranije danas ispao je u polufinalu superteške kategorije, a više o tom meču možete pročitati OVDJE. Ćaćić s druge strane, kući odlazi sa srebrnom medaljom i dobrom uvertirom u novu natjecateljsku godinu.

Linker
24. travanj 2024 07:18