Regija

(VIDEO) Mirko Filipović danas slavi 46. rođendan, prisjetimo se njegove posljednje borbe!

Nelson vs. Cro Cop
 screenshot/YouTube
Mirko 'Cro Cop' Filipović danas je navršio 46 godina, a posljednju borbu odradio je u veljači 2019.

Ovim putem ćemo se u čast jednog od najvećih boraca svih vremena, a svakako najvećeg i najuspješnijeg borca u regiji, putem video priloga prisjetiti upravo te posljednje borbe. Dogodilo se to u Uncasvilleu, u Bellatorovom kavezu, a tim putem je Mirko osvetio poraz koji je u UFC-u doživio od Roya Nelsona.

Tog 16. veljače sve je bilo na strani hrvatskog borca koji je pripremio sjajnu taktiku na koju "Big Country" nije imao nikakvog odgovora. Uspješno je pogađao s distance te je jednako uspješno reagirao na klinč i Nelsonove pokušaje rušenja. Iako je u tom trenutku imao 44 godine, Filipović je izgledao puno spremniji nego za njihov prvi meč iz 2011. godine, u kojem je Nelson slavio prekidom u trećoj rundi. Pripremio se za apsolutno svaku opasnost koju mu je Amerikanac mogao priuštiti te je došao do desete pobjede u nizu.

Ispod teksta se nalazi pregled najboljih trenutaka ove borbe, koja se na kraju pokazala kao posljednja u Cro Copovoj karijeri, iako je s Bellatorom imao vrlo zanimljivih planova. Nažalost, 1. ožujka, samo 13 dana nakon ove borbe, Cro Cop je doživio moždani udar nakon kojeg je prekinuo karijeru. Srećom, od njega se u potpunosti oporavio i danas kao zdrav čovjek može s obitelji proslaviti 46. rođendan. Neka mu je sretan!

Linker
15. travanj 2024 20:59