Regija

(VIDEO) Na današnji dan prije 18 godina: Prisjetite se kako je Cro Cop prebio Marka Colemana

Mark Coleman i Mirko Cro Cop Filipović (desno)

 Screenshot (facebook, Ufc)
UFC je na svojim društvenim mrežama postavio snimku ovog meča

Kako godine prolaze, tako se MMA fanovi sa sve većom sjetom prisjećaju nekadašnjih vremena, točnije onih s početka 21. stoljeća. Japanski Pride tada je neprestano rastao i prometnuo se u najbolju MMA organizaciju na svijetu.

Pride je posebno zanimljiv bio i fanovima borilačkih sportova u našoj regiji, jer jedno od zaštitnih lica te organizacije bio je i naš Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović. Legendarni hrvatski borac dogurao je iza malenog slavonskog mjesta, Privlake, sve do mečeva s najboljima na svijetu.

Među ponajboljim borcima svijeta jendo vrijeme bio je i Mark Coleman. Srebrni sa SP-a u hrvanju 1991. godine prije svega je privlačio pažnju svojom zastrašujućom građom. Coleman je izgledao poput akcijskog superjunaka, a njegova snaga i eksplozivnost predstavljale su problem mnogim njegovim protivnicima. Dodamo li tu i elitne hrvačke vještine, Coleman je očito posjedovao jako dobar set vještina.

Ipak, protiv nekih elitnih boraca često nije mogao, a Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ bio je elitni borac te ere. Baš na današnji dan 2005. godine, Mirko se obračunao s Markom Colemanom na Pride 29 eventu.

Znao je Coleman od samog početka borbe da u stojci nema šanse i pokušavao je nametnuti svoj hrvački stil. Nažalost po njega, Cro Cop stilski je predstavljao noćnu moru za Colemana. Mirko je obranu od rušenja usavršio i gotovo pa je nemoguće bilo srušiti ga. Posebno teško bilo je srušiti Mirka ako se radi o protivniku koji u stojci ne predstavlja veliku opasnost i time ne može stvoriti situacije iz kojih može uspješno doći do rušenja.

Podosta lako Mirko je branio pokušaje rušenja od strane Colemana, a borba je završila nakon tri minute i 40 sekundi. Nakon što je obranio još jedan od pokušaja rušenja, vidjelo se da je Coleman mentalno bio slomljen i Mirko ga je sjajnom serijom udaraca poslao na tlo. Posao je dovršio ‘‘soccer kickom‘‘, udarcem koji je bio vrlo popularan, ali i dopušten u Prideu.

UFC nas je odlučio podsjetiti na tu borbu, a kako je Cro Cop deklasirao Colemana, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
13. travanj 2024 22:54