Regija

Meč za svjetsku titulu Alena Babića i Lukasza Rozanskog dobio novi datum: ‘Spreman sam za bilo kada!‘

Alen Babić

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Alena odgađanje meča nije pokolebalo

Prije tri tjedna konačno smo saznali datum kada će Alen Babić pokušati postati novim svjetskim prvakom iz Hrvatske, prvim nakon Stipe Drviša koji je 2007. godine osvojio WBA naslov poluteške kategorije protiv Silvia Brancoa. No 18.03. ipak neće biti taj datum kako je prvotno najavljeno; meč je odgođen na mjesec dana. Tako će novi datum biti 22.04., te kako možemo vidjeti na Babićevom Instagram storyju to ga nije pokolebalo.

"Novi datum! Zato sam i govorio da treba pričekati. Nema veze, ja sam spreman sada, za mjesec dana, za dva mjeseca, tri, koji god datum da stave, ovo je neizbježno!" - poručio je ‘Savage‘.

image

Alen Babić Instagram Story

Screenshot (instagram, Alen Babić)

Nekoliko je hrvatskih boksača koji trenutno jurišaju prema svjetskoj tituli, a izgleda kako će Alen Babić biti prvi koji će dobiti priliku za osvajanje iste. Dok Babić pokorava Bridgerweight kategoriju, u teškoj su na korak do svoje prilike stigli Filip Hrgović te Agron Smakići. Dok Filip još uvijek ne zna protivnika za borbu koja bi trebala biti eliminacijska za napad na titulu, Agron vrlo brzo napada europski naslov protiv vrlo opasnog Agita Kabayela.

Petar Milas se također vratio na pravi put nakon poraza od Tonyja Yoke, a Luka Plantić je nakon posljednje dvije pobjede zakoračio u top 50 boksača svijeta, te se trenutno nalazi na 36. mjestu super srednje kategorije na BoxRec ljestvici.

2023. godina će definitivno proteći u znaku hrvatskog boksa, a možda konačno dobijemo i novog svjetskoga prvaka nakon punih 16 godina.

Linker
17. travanj 2024 17:39