Regija

(VIDEO) Ovako je Babić prošao kroz najteže trenutke karijere pa se oporavio i nokautirao Francuza

Alen Babic vs. David Spilmont

 Peter Byrne/PA Images/Profimedia
Po prvi put u profesionalnoj karijeri Alen Babić djelovao je ozbiljno uzdrman

Najteži meč u karijeri odradio je Alen Babić te je isto tako u njemu doživio najteže trenutke. Po prvi put vidjeli smo da ga je jedan udarac izbacio iz kolosijeka. Lijevi kroše Davida Spilmonta pred kraj druge runde pogodio je točno u bradu, a "Savage" je zaplesao prema konopcima. Ne znamo što bi se dogodilo da je bilo više vremena do kraja runde i bi li Francuz nešto napravio novim napadom, no svakako je ovo zabrinulo sve navijače hrvatskog boksača koji su meč pratili.

Najteži primljeni udarac dosadašnje Babićeve karijere možete vidjeti u videu koji je objavio DAZN.

Vidjelo se u trećoj rundi da je Babić zatečen time što mu se dogodilo, no nije odustajao od svog stila. Napadao je i tražio borbu, čime je publika dobila ono što zapravo od takvih mečeva traže. Uzbuđenje i akciju, kakva se jako dobro može vidjeti u videu.

U četvrtoj rundi hrvatski je boksač napokon probio obranu svog protivnika i vidjelo se da je u potpunosti preuzeo meč pod svoju kontrolu. Bio je to onaj njegov poznati boks kakvim je lomio dosadašnje protivnike i ono što se zapravo očekivalo od početka meča. Osim toga, bio je to znak da se u potpunosti oporavio te da meč može krenuti voditi u smjeru gdje su ga svi očekivali.

Savage je svoj posao završio u šestoj rundi. Otvorio je sve lijevom, kojom je odmah uzdrmao Spilmonta, a onda ga kombinacijom poslao na koljena. Francuz je pokušavao doći do daha, ali nije uspio pa se tako nije ni pokušao ustati i sudac je prepoznao da je gotovo.

Imao je Babić protiv sebe boksača koji nije imao što izgubiti i pokazao se kao itekako ozbiljan protivnik. Nekad su takvi boksači zapravo najteži protivnici. Malo te zavara njegov "skor" i već možeš biti u problemima. Babić se iz svojih izvukao i bit će mu ovo svakako jako dobra škola za budućnost.

Linker
18. travanj 2024 16:32