Regija

(VIDEO) Plazibat i Osaro odradili vaganje: Nigerijac nešto teži od Plazibata!

Antonio Plazibat (lijevo), Plazibat vs. Osaro (gore desno), Kedveš vs. Pelcis (dolje desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Oba hrvatska predstavnika uspješno su odradili vaganje uoči nastupa na Glory: Collision 5 eventu

Sve je spremno za spektakularni Glory: Collision 5 event koji se sutra održava u Rotterdamu. Svi sudionici sutrašnjeg eventa danas su odradili posljednju dužnost koja im je preostala uoči nastupa, a to je službeno vaganje.

Prvi su na vagu stali hrvatski borac Andrej Kedveš i njegov protivnik Mareks Pelcis. Kedveš i Pelcis ugovorili su meč u lakoj kategoriji (-70 kg), a bez problema odradili su svoj zadatak. Prekoračenja nije bilo niti kod jednog od dvojice boraca, a očekivao se profesionalni pristup s obzirom da obojica debitiraju u Gloryju i moraju ostaviti odličan prvi dojam. Kedveš je težio 69,2 kg, dok je Pelcis bio pola kilograma ispod gornje granice kategorije (69,5 kg).

Andrej Kedveš jedan je od najboljih hrvatskih kickboksača, ali dosad nije imao priliku nastupati na ovako velikim eventima. Iza njega su 22 profesionalna nastupa (18-4-0), a na amaterskoj razini osvajao je brojna odličja na svjetskim i europskim prvenstvima. Sada ga čeka debi u najjačoj kickboksačkoj organizaciji, a na vagi je djelovao fizički izrazito spreman za debi.

image

Andrej Kedveš (lijevo) i Mareks Pelcis (desno)

Screenshot (youtube, Glory)

Osim Kedveša i Pelcisa, jako su nas zanimali akteri glavne borbe večeri. Radi se naravno o našem Antoniju Plazibatu i njegovom protivniku Kevinu Tariqu Osaru. Dvojica teškaša predvode Collision 5 event, a pobjednik će postati privremenim prvakom teške kategorije.

Plazibatu i Osaru nije ništa strano da vaga pokaže preko 120 kilograma, a tako je bilo i ovaj put. Plazibat je težio 123,8 kilograma, dok je Osaro bio čak i teži sa 125,2 kg. Plazibat je u svom posljednjem nastupu težio 121,5 kg, a rekordnu kilažu uoči meča postigao je u petom mjesecu prošle godine. Tada je težio 125,1 kg uoči meča protiv Tarika Khbabeza. Tariq Osaro krajem četvrtog mjeseca ove godine nastupio je na Gloryjevom turniru četvorice, a uoči turnira bio je na 123,7 kg. Sada se pojavio nešto teži nego prošli put.

Uoči vaganja, Glory je održao i nešto kraću konferenciju za medije. Tariq Osaro i Antonio Plazibat također su bili dio konferencije za medije te su odgovorili na nekoliko pitanja. Plazibat je prije svega upitan što misli o nastupu hrvatske nogometne reprezentacije i pobjedi nad Nizozemskom u polufinalu UEFA-ine Lige nacija. Plazibatov protivnik Tariq Osaro osim nigerijskog posjeduje i nizozemsko državljanstvo pa nas i u ovom meču na neki način čeka hrvatsko-nizozemski obračun.

‘‘Planiram učiniti isto što je nogometna reprezentacija učinila Nizozemcima. Bila je to luda utakmica, a to je isto što ja očekujem od svog meča. Napravimo show, ništa drugo.‘‘, rekao je Plazibat.

Ono što je okupljene zanimalo, jest potencijalni pritisak. Za očekivati je da borac uoči ovako velikog meča osjeća pritisak, ali Plazibat je objasnio kako ne vidi razlog zbog kojeg bi osjećao pritisak.

‘‘Zašto bih osjećao pritisak? Borit ću se pred prepunom Ahoy Arenom, punom hrvatskih navijača, a gledat će me i najbolji nogometaši na svijetu. Zaradit ću puno novca, borim se za titulu i cijeli život radim da bih bio ovdje. Ne osjećam pritisak, nego sam sretan. Zašto bih osjećao pritisak?‘‘, objasnio je Plaza uoči spektakla koji nas čeka u subotu navečer.

Gloryjev event započinje sutra (17.6.) od 18:30h. Kedveš i Pelcis otvaraju event, a njihov meč moći ćete pogledati na Gloryjevom YouTube kanalu.

Plazibat nastupa u sklopu ‘‘main carda‘‘ koji starta od 20:00h, a Osaro i Plazibat šesti su meč po redu na ‘‘main cardu‘‘. Dakle, u ringu ih očekujemo iza 22:30h. Za glavni dio priredbe potrebno je platiti PPV, a cijena PPV-a iznosi 9,99 eura. PPV možete kupiti klikom na LINK, a u videu ispod teksta možete pogledati snimku vaganja za Glory: Collision 5 event.

Linker
21. travanj 2024 22:04