Regija

‘Aco‘ Pupac o Kedvešovom potpisu za Glory: ‘Čitam i ne vjerujem, frajer mu je u pet dana sve riješio‘

Andrej Kedveš (lijevo), Aleksandar Pupac (gore desno), Orsat Zovko (dolje desno)

 Screenshot (youtube, Glory |podcast Inkubator |ffc)
Poznati hrvatski kickboksački trener objasnio je Kedvešov put do najveće kickboksačke organizacije

Naravno da je Antonio Plazibat u fokusu javnosti uoči večerašnjeg Glory: Collision 5 eventa, ali pažnju definitivno zaslužuje i Andrej Kedveš, 26-godišnji hrvatski kickboksač.

Kedveš dolazi iz malog sela pokraj Đakova, a dugi niz godina bilježi fantastične rezultate na amaterskoj sceni. Andrej je dvostruki svjetski viceprvak i prvak Europe u disciplini K-1. U profesionalnim vodama upisao je 18 pobjeda i četiri poraza, a danas će napokon dobiti priliku za debi u vjerojatno najjačoj kickboksačkoj organizaciji, Gloryju.

Mareks Pelcis (10-2-0) bit će njegov protivnik, a Kedveš i Pelcis svojom borbom ujedno će i otvoriti event koji starta u 18:30h. Ususret nadolazećem meču, u Podcast Inkubatoru gostovao je jedan od trenera s kojim se Kedveš pripremao za ovaj meč.

Aleksandar ‘‘Aco‘‘ Pupac glavni je trener Spartan Gyma, a u Inkubatoru je progovorio nešto više o Kedvešu. Pupac je imao samo riječi hvale za ovog talentiranog hrvatskog kickboksača.

‘‘Kedveš je brutalno spreman, mali je stvarno top. Dolazio je kod nas na treninge, a bude i u svom matičnom klubu u Đakovu (Kickboxing klub Blitz). Išao je u Srbiju, radio je i sa Slovencem Samom Petjeom. Gle, mali izgleda prespremno. Stvarno je nabrijan, maloprije smo radili, noga me boli koliko šepam zbog njega. Razbio mi je nogu, puno ćemo raditi ‘kickove.‘‘, rekao je Pupac, a potom se osvrnuo na protivnika Mareksa Pelcisa.

‘‘Protivnik mu je po meni super. Ulazi u Glory isto kao on. Gledali smo mu borbe, nema nekih pretjerano teških protivnika i teških imena. Opasan je, viši je dosta, ali što će biti u meču, to ćemo vidjeti. Ja tvrdim da će Andrej pobijediti, ali kako će meč proći, vidjet ćemo.‘‘, dodao je Pupac.

Andrej Kedveš dugo je pokušavao doći do Gloryja, ali to mu nikako nije polazilo za rukom, unatoč odličnim nastupima na nekim drugim turnirima. Danas će napokon odraditi debi u organizaciji pod čijim okriljem je silno htio nastupati, a minimalno dvije godine trebali bismo gledati Kedveša u Gloryju. Aleksandar Pupac otkrio je kako je Kedveš na koncu uspio doći do Gloryja.

‘‘Andrej se tražio dosta, radio je amaterske turnire i radio je Senshi u Bugarskoj, to je jedan super projekt. Dolaze bivši borci iz K-1, a Andrej je tamo skinuo Bugara koji je godinama bio prvak i bio je neporažen. Došao je Kedveš i prvi ga je skinuo. Stvarno je brutalno odradio. Radio je Kedveš još Mix Fight, to je njemačka promocija u Azerbajdžanu i Njemačkoj. Tukao se u kavezu, s malim rukavicama, prema K-1 pravilima. Mali je svugdje pobjeđivao. Nikako on i njegov trener (Danijel Šimundić) nisu mogli doći do Gloryja, a ja sam rekao da ću pitati Orsata Zovka, znam ga 10-15 godina. Mjesec dana smo ga zvali, kad veli on: ‘Okej, rješeno‘. Ubrzo dolazi poruka: ‘Tući će se na Plazibatovom eventu, protivnik mu je taj i taj‘. Ja čitam i ne vjerujem. Frajer je u pet dana sve riješio. Hvala još jednom Orsatu Zovku i njegovom timu. On je sve to omogućio. Kedveš je sada potpisao ugovor na dvije godine, a u te dvije godine trebao bi imati pet do sedam borbi.‘‘, objasnio je Pupac.

Sjajna je stvar što je Hrvatska dobila još jednog borca unutar Gloryja, a veliko poštovanje zaslužuje Orsat Zovko koji je još jednom pokazao kako je majstor svog zanata. Ne sumnjamo da će Kedveš opravdati ukazano mu povjerenje i da će već u debiju oduševiti svojim nastupom.

Naprijed Andrej!

Linker
02. svibanj 2024 14:43