Regija

(VIDEO) Pogledajte kako je Ante Delija noćas nokautirao Scheffela i osvojio PFL-ov turnir

 Ante Delija vs. Matheus Scheffel 

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Ante je pokazao koliko je uistinu bolji borac, a nakon pobjede je potrčao ka hrvatskim navijačima

Ante Delija noćas je na spektakularan način osvojio PFL-ov turnir i glavnu nagradu od milijun dolara, te je u prvoj rundi nokautirao Matheusa Scheffela. Dokazao je Ante još jednom koliko je kvalitetniji borac od Brazilca, što se realno vidjelo i u njihovom prvom susretu u prvom kolu ovogodišnjeg turnira.

Naš borac je u meč ušao samopouzdano te se od prvog zvona vidjelo da Scheffel ne spada u istu klasu s Antom. Lagano je meč otvorio direktima na što je Scheffel ipak nešto vratio, ali taj Antin zadnji direkt ga je uzdrmao već početkom borbe. Nije dugo trebalo da ga Ante odvede na žicu i boksačkim kombinacijama i završi, a manje od jedne runde je trebalo Deliji da završi Brazilca.

Prošle godine mu je turnir izmaknuo za dlaku kada ga je sudačkom odlukom pobijedio Bruno Cappelozza. Ove godine je Ante u turnir ušao jači nego ikad te je, možemo slobodno reći, rutinski uzeo sve četiri borbe.

U prvom kolu je nokautirao Scheffela, a zatim je sudačkom odlukom pobijedio Sheltona Gravesa. Nakon toga je tehničkim nokautom u prvoj rundi srušio Renana Ferreiru i izborio finale gdje ga je ponovno čekao Scheffel.

Ante Delija je čovjek kojeg karijera nije mazila. Nakon teškog prijeloma noge i sedam operacija se vratio u sport, prošle godine skoro osvojio turnir, ali ovogodišnje osvajanje je zadovoljština za sve što se izdogađalo 32-godišnjem Dubrovčaninu.

Video sinoćnjeg nokauta pogledajte OVDJE.

Linker
12. travanj 2024 15:20