Regija

(VIDEO) Pogledajte kako je Verhoeven pričao o Plazibatu uoči prošlog meča: ‘On se glupo bori‘

Rico Verhoeven i Benjamin Adegbuyi

 Screenshot (youtube, Glory)
Kralj teške kategorije u kickboxingu nema naročito visoko mišljenje o našem borcu

Nešto više od pet mjeseci prošlo je od Glory: Collision 3 priredbe koja se prošle godine održala u nizozemskom Arnhemu. Hrvatski borac Antonio Plazibat prvotno se trebao boriti protiv Jamesa McSweeneyja, ali otkazivanje Alistaira Overeema, pokrenulo je niz promjena.

Jamal Ben Saddik uskočio je u meč protiv Verhoevena kao zamjena za Overeema, a Benjamin Adegbuyi trebao je novog protivnika koji bi zamijenio Jamala Ben Saddika. Naš Antonio Plazibat dobio je tu rolu, a McSweeney se na koncu borio protiv povratnika Gokhana Sakija koji je bio u potrazi za protivnikom.

Uskakanje na ‘‘short notice‘‘ protiv kickboksača kao što je Adegbuyi, više je nego opasan potez. Dobra je stvar to što je Plazibat svakako bio spreman za nastup na tom eventu te se samo protivnik promijenio. Objeručke je Solinjanin prihvatio tu priliku te je nokautirao Adegbuyija u drugoj rundi borbe.

Bila je to vjerojatno najveća pobjeda u Plazinoj dosadašnjoj karijeri, a njome se prometnuo na prvo mjesto izazivača u Gloryjevoj teškoj kategoriji. Nije poznato čeka li ga meč za titulu u sljedećem nastupu, ali čini se kako prvak Rico Verhoeven nema visoko mišljenje o njemu, tj. nije ga imao uoči meča Adegbuyija i Plazibata.

Naime, Glory je objavio video u kojem nas podsjeća na pobjedu našeg najboljeg kickboksača, a objavljen je niz snimki iz svlačionice i ‘‘backstagea‘‘. Tijekom videa, zabilježeni su trenuci u kojima Verhoeven daje riječi ohrabrenja te savjetuje Adegbuyija.

‘‘Ovaj tip (Plazibat), njegov način borbe je glup. On cijelo vrijeme baca samo jake udarce. Ti (obraća se Adegbuyiju, op.a.) se boriš pametno. Dobar si kickboksač i daleko si bolji od njega (Plazibata). Pokaži to.‘‘, bile su Verhoevenove riječi za rumunjskog kickboksača.

Plazibat je svojim nastupom vjerojatno začepio ustima Ricovim kritikama, a Nizozemac se sada vjerojatno slaže s Plazibatovim riječima koje je Antonio izrekao neposredno nakon svoje pobjede.

‘‘Mislim da sam sada legitiman teškaš!‘‘

image

Benjamin Adegbuyi vs. Antonio Plazibat

Screenshot (youtube, Glory)

Nema sumnje kako Plazibat sada pripada samoj eliti i jako je blizu napadu na pojas. Ovakve riječi Rica Verhoevena samo će ga dodatno motivirati i jedva čekamo vidjeti što promocija planira s idućim Plazinim nastupom. Dok čekamo, prisjetite se njegove pobjede nad Adegbuyijem u videu pri dnu teksta, a Verhoevenove riječi možete poslušati od 59. sekunde videa.

Linker
17. travanj 2024 08:22