Regija

Antonio Plazibat uskoro ponovno u ringu! Rico Verhoeven i borba za pojas ipak će pričekati

Antonio Plazibat

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
Najbolji hrvatski kickboksač saznao je ime svog idućeg protivnika

Napokon su poznate sve informacije oko prvog nastupa Antonija Plazibata u 2022. godini. Sjajni hrvatski kickboksač imao je odličnu 2021. godinu i dogurao je na prvo mjesto izazivača u Gloryjevoj teškoj kategoriji. Očekivala se borba za pojas koji drži Rico Verhoeven, ali čini se kako će Solinjanin morati upisati barem još jednu pobjedu.

Glory je danas objavio kako će se Plazibat (20-4-0) boriti na Glory 80 Studio eventu, a njegov protivnik bit će Tarik Khbabez (47-8-1). Radi se o pomalo nejasnom ''matchmakingu'' od strane promocije, jer Plazibat i Khbabez borili su se u devetom mjesecu prošle godine. Plazibat je tada slavio nokautom u drugoj rundi, a Marokanac nakon toga nije nastupao.

29-godišnjak nadimka ''Tenk'' trenutno je osmorangirani izazivač Gloryjeve teške kategorije i pomalo je nejasno što Plazibat može dobiti pobjedom u ovoj borbi, dok porazom može izgubiti jako puno.

Glory 80 Studio priredba održat će se 14. svibnja (peti mjesec) u Nizozemskoj. Radi se o posebnom tipu priredbe koji Glory organizira kako bi se na neki način ispričao fanovima koji su imali kupljene ulaznice za Glory 80 event koji se održao proteklog mjeseca u Belgiji. Ta priredba prekinuta je tijekom sunaslovne borbe večeri između Badra Harija i Arkadiusza Wrzoseka, a fanovi koji su kupili PPV i ulaznice za priredbu, ostali su zakinuti. Povrat novca nije odabran kao opcija, nego je promocija odlučila organizirati Glory 80 Studio event. Radi se zapravo o studijskom eventu koji čine tri borbe. Pravo prijenosa omogućeno je samo onim fanovima koji su kupili PPV za Glory 80 priredbu te za one s ulaznicama za spomenuti event. Dakle, publike uživo neće biti, odnosno priredba će se moći pogledati samo putem malih ekrana, a prijenosu će pristupiti isključivo oni koji su ostali zakinuti na Glory 80 priredbi.

Borba za titulu u lakoj kategoriji između Tyjanija Beztatija i izazivača Josha Jaunceyja bit će glavna borba večeri, a gledat ćemo i teškaški obračun Rhysa Brudenella i Tariqa Osara.

Poprilično je bizarno da ovu skraćenu priredbu mnogi neće moći pogledati, a time će fanovi navedenih boraca ostati zakinuti. Teško je pronaći nešto pozitivno u ovakvom Gloryjevom potezu, no sve u svemu, Plazibata uskoro čeka novi nastup, a nadamo se i nova pobjeda kojom bi zacementirao svoj status prvog izazivača.

Linker
20. travanj 2024 16:14