Regija

(VIDEO) Pogledajte krvavi meč Ivice Truščeka s posljednjeg Oktagon 33 eventa

Ivica Trušček

 Screenshot(youtube, Oktagon Deutschland)
Njemački borac nažalost je bio pretvrdi orah za našeg Ivicu

Veteran hrvatskog MMA sporta i jedna od najrespektabilnijih osoba u borilačkom sportu općenito, Ivica Trušček, izgubio je svoju posljednju borbu u MMA promociji Oktagon protiv 35-godišnjeg njemačkog borca Christiana Jungwirtha tehničkim nokautom u drugoj rundi. Ono što je obilježilo čitavu borbu bila je količina krvi kojom je naš Ivica bio obliven tijekom meča, no nije se predavao do samoga kraja dok sudac nije odlučio prekinuti borbu usred kanonade udaraca njemačkog borca.

Ivica je prije ove borbe bio u sjajnom nizu od tri uzastopne pobjede koje je skupio unutar FNC promocije. Pobjeđivao je redom Vasu Bakočevića, Kuittyja Begaja i Aleksandra Jankovića, no Jungwirth se pokazao ipak kao pretvrdi orah za našeg veterana. Ivici je ovo bila 77. MMA borba u karijeri od kojih je pobjedu upisao u njih 41.

Iako debi za Oktagon MMA nije prošao planirano, Ivica je sigurno organizatorima ostavio jako dobar dojam i pokazao da je uvijek spreman pružiti atraktivnu borbu. Poraz ga sigurno neće previše pogoditi pošto je već nebrojeno puta nakon poraza upisivao pobjede i bez problema se vraćao na pobjedničke staze. Da je tijekom karijere bio malo pažljiviji u odlukama da prihvaća borbe koje nije trebao, da je odbijao 'short notice' borbe i lokacije koje mu ne odgovaraju, mogao je sigurno dogurati do UFC-a jer potrebne kvalitete zasigurno posjeduje.

U ovom meču primio je jako puno štete na licu i zasigurno će mu trebati jedan duži period za oporavak, ali sigurni smo kako ćemo srčanog Ivicu Truščeka uskoro opet gledati u akciji. Takav jedan beskompromisan ratnik trebao bi biti uzor svakom mladom MMA borcu koji želi postići neki veći rezultat u ovome sportu.

Snimku čitavog meča pogledajte u nastavku članka.

Linker
20. travanj 2024 17:46