Regija

(VIDEO) Pogledajte nokaut kojim je Agron Smakići došao do najveće pobjede u karijeri

Lenroy Thomas vs. Agron Smakići

 Screenshot (youtube, Legacy Sports Management)
Pokazao svu raskoš boksačkog umijeća

Još otprilike 12 sati ostalo je do možda najvećeg meča proteklog desetljeća za hrvatski boks. Agron Smakići borit će se protiv opasnog i neporaženog nokautera Agita Kabayela za EBU europsku titulu u teškoj kategoriji. Trnovit put prošao je Agron da bi došao do ovakvog meča, a sada će imati priliku ponoviti ono što je u teškoj kategoriji posljednje uspjelo tek Željku Mavroviću.

Agron Smakići boksa kao profesionalac već 12 godina, a nakon mnogih zavrzlama s promotorskim kućama, lošim menadžerima i problema s isplatama Agron je sada konačno došao na svoje. Na BoxRec ljestvici trenutno zauzima 40. mjesto na koje se probio sjajnim pobjedama prvo protiv Lenroya Thomasa, a zatim protiv Fernanda Rodriga Simoesa de Almeida. Smakići je u svojoj dugoj karijeri iskusio i poraz protiv danas 26. boksača na ljestvici, Zhana Kossobutskiyeg, a osvrt na to napravio je još prošle godine u intervjuu za FightSite.

"Meč koji sam izgubio je također bio problematičan skupa s pripremama i lošim odnosom koji su imali prema meni. Jedini sparing partner tada mi je bio Marko Milun. Nisam dobio niti novac i to su mi javili tjedan dana prije i izmišljali su svakakve gluposti. To nisam bio "pravi" ja, sad ćete tek vidjeti pravi boks od mene; pravu tehniku, pravu snagu i sve mogućnosti koje posjedujem. Sad sam spreman u glavi i u tijelu i znam za što se borim. Ono što sam pokazao u posljednjem meču bilo je možda 25% od onoga što zapravo mogu učiniti u ringu, a uskoro ćete to i vidjeti."

Svoju najveću pobjedu upisao je prošle godine protiv Lenroya Thomasa nokautom u trećoj rundi, što ga je na koncu i dovelo u top 50 boraca svijeta. Video čitavog meča i nokauta pogledajte u nastavku članka.

Linker
17. travanj 2024 04:56