Regija

Agronu Smakićiju pojas izmaknuo za dlaku: rušio Kabayela, pa na kraju izgubio radi iscrpljenosti!

Agron Smakići

 Screenshot (youtube, Legacy Sports Management)
Iscrpljenost je odigrala glavnu ulogu

Nije uspio Agron Smakići iskoristiti priliku i osvojiti europski naslov, ali mora se priznati da mu je prilika izmaknula za dlaku u drugoj rundi. Prva runda protekla je u ispitivanju snaga, dok je u drugoj Agit Kabayel ubacio u višu brzinu te s nekoliko dobrih udaraca pogodio Agrona, nakon čega je naš boksač dobio nalet adrenalina i s nekoliko snažnih udaraca bacio Kabayela u nokdaun. Agit je uspio preživjeti do kraja runde, ali Smakići se previše istrošio u tom naletu, te se nije uspio oporaviti za nastavak meča. Kabayel je treću rundu započeo jakim pritiskom, te naposljetku završio Agrona serijom udaraca.

Koliko se Agron potrošio u toj drugoj rundi govori i činjenica da nije bio u stanju doći na proglašenje pobjednika.

Agron se inače profesionalno bavi boksom već 12 godina, a u karijeri je prije ove borbe odradio 20 profi mečeva. Uz 19 pobjeda i samo jedan poraz, Agron se našao u top 50 boksača svijeta i time zaradio priliku da boksa za europsku titulu koju su prije njega osvojili samo Stipe Drviš u poluteškoj i Željko Mavrović u teškoj kategoriji.

Boks u Hrvatskoj nikada nije bio na ovako visokoj razini. Agron je prvi od naših sjajnih boksača koji je dobio priliku boksati za jedan veći naslov, a već za mjesec dana svoju priliku dobiva i Alen Babić, no to će biti za svjetski pojas.Posljednji Hrvat koji je osvojio pojas svjetskog prvaka bio je Stipe Drviš davne 2007. godine, a uskoro će taj rezultat pokušati ponoviti i naš Alen.

Tu je također i Filip Hrgović koji je uvijek nekako na jednu borbu do prilike za pojas, no toliko je sjajnih teškaša trenutno koji su napravili sličan ili veći rezultat da je praktički nemoguće doći na red na borbu za titulu. U samome vrhu teške kategorije stalno se izmjenjuju ista imena koji međusobno boksaju već dugi niz godina bez da itko drugi dođe na red, a oni su redom Tyson Fury, Anthony Joshua, Oleksandr Usyk, Deontay Wilder, Dillian Whyte i Derek Chisora.

Od naših preostalih boksača koji se trenutno probijaju prema samome vrhu valja spomenuti Petra Milasa koji je od svih naših boksača vjerojatno imao najtežeg protivnika do sada, olimpijskog pobjednika Tonyja Yoku, od kojega je nažalost izgubio. Milas se polako vraća na pobjedničke staze,a nadamo se da ćemo i njega uskoro gledati u borbama za pojas ili za prvog izazivača. Tu je također i Luka Plantić koji se nakon samo pet profesionalnih borbi progurao u top 50 boksača svijeta super srednje kategorije.

Linker
24. travanj 2024 22:26