Regija

(VIDEO) Pogledajte pobjedu Petra Milasa nad Pavelom Sourom: Splićanin je brzo došao do nokauta

Petar Milas vs. Pavel Sour

 Screenshot (youtube, Fight24)
27-godišnji hrvatski teškaš lakoćom je došao do 16. pobjede u karijeri

Jedan od najboljih hrvatskih profesionalnih boksača, Petar Milas (16-1, 12 KO), krajem prošlog mjeseca vratio se u ring nakon nešto više od godinu dana izbivanja iz ringa.

Splićanin je u devetom mjesecu prošle godine odradio dosad najvećih meč u svojoj karijeri. Petar se borio u glavnoj borbi večeri na kultnom Stade Roland Garrosu, a protivnik mu je bio Tony Yoka, olimpijski prvak s Igara u Rio de Janeiru 2016. godine.

Nažalost, Milas je taj meč izgubio prekidom jednu sekundu prije kraja sedme runde. Uslijedila je dulja pauza, a Milas je u razgovoru za Fight Site pojasnio zašto je dulje izbivao iz ringa.

‘‘Da se mene pita, ja bih boksao svaki vikend. Profesionalni boks više je biznis nego sport. Radi se o menadžerstvu i promotorima. Da se mene pita, boksao bih puno češće. Tražio sam promotora. Mogao sam ići svojim putem i opet boksati teške mečeve, ali izabrao sam bolji put. Potpisao sam ugovor s promotorom (Fides sports) i sad ću napraviti par nešto lakših mečeva, a onda ću opet boksati za neke titule.‘‘

Milas je povratnički meč odradio u Bergkamenu u Njemačkoj. Protivnik mu je bio iskusni češki boksač Pavel Sour (15-11-0), a Milas je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi. Čeh koji trenutno zauzima 183. mjesto u poretku teškaša prema Boxrecu jednostavno nije mogao parirati Milasu.

Petar se tako priključio Filipu Hrgoviću kao drugi hrvatski boksač koji je nokautirao Soura. ‘‘El Animal‘‘ je 2017. godine nokautirao Soura u drugoj rundi, a češki teškaš imao je priliku boksati s još nekim poznatim teškašima poput Hughie Furyja i Agit Kabayela.

Na YouTube kanalu fight24 dostupna je snimka meča između Milasa i Soura. Ako kojim slučajem niste imali priliku gledati ovaj meč, sada je prava prilika i stoga ne propustite jako dobro izdanje našeg 27-godišnjeg teškaša.

Video se nalazi pri dnu teksta.

Linker
19. travanj 2024 16:08