Regija

(VIDEO) Pogledajte prošli nastup Antonija Plazibata i njegovu do sada najveću pobjedu u Gloryju

Tarik Khbabez vs. Antonio Plazibat
 screenshot (Glory)
Najbolji hrvatski kickboksač u ovom je meču nokautom zaustavio Tarika Khbabeza

Teško je Antonio Plazibat mogao zamisliti bolji povratak nakon prvog poraza u ringu Glory Kickboxing promocije, kojeg mu je početkom godine u njihovom revanšu nanio Nordine Mahieddine. Trenutno najbolji hrvatski kickboksač pokazao je kako je netko koga se ne smije otpisati pa čak niti u trenucima kad u meč ulazi kao autsajder i to protiv borca koji ga je upravo ovogodišnjim nastupima pretekao na službenoj ljestvici.

Marokanac Tarik Khbabez dobro je otvorio ovaj meč protiv Plazibata, koji je u isti unio jednu novinu. Nabacio je Antonio dodatnu masu s ciljem da dobije na snazi udarca, ali u prvoj rundi se još nije moglo zaključiti je li mu to bila dobra odluka. Iako su obojica pogađali, Khbabez se činio kao brži i konkretniji borac te je uostalom prvu rundu jednoglasno uzeo po mišljenju svih pet sudaca kraj ringa. No, onda se upalio Plazibatov novi motor.

Zapravo, već posljednjih udarcem u prvoj rundi, Plazibat je poslao poruku, a onda je isto tako nastavio u drugoj dionici, gdje se vidjelo kako Marokanac sve teže podnosi njegove udarce. Prva serija koja je Khbabeza bacila na pod došla je već nakon pola minute. Povratkom Tarika na noge krenula je nemilosrdna bitka u kojoj je su obojica krenuli po završetak borbe. Srećom po njega i njegove navijače, pravi udarac pronašao je kroz ovu cijelu rundu konkretniji Plazibat, otprilike pred ulazak u posljednju minutu. Ona se zapravo nije odradila, budući da se Khbabez nije uspio ustati na vrijeme.

Snimkom ovog meča Glory je odlučio počastio povodom otvaranja svog Glory Fight Fight Fight streaming servisa (po dizajnu bi se reklo da je u partnerstvu s UFC-ovim Fight Passom). Meč možete pogledati na OVOM linku.

Svoj idući meč Antonio Plazibat trebao bi imati već 23. listopada na Glory Collision 3 priredbi, gdje ga čeka okršaj protiv Jamesa McSweeneya.

Linker
20. travanj 2024 13:31