Regija

(VIDEO) Pogledajte udarac kojim je Ramazanov upropastio meč protiv Soldića: Zvuk udarca je zastrašujuć

Roberto Soldić

 Screenshot (twitter, Spinnin Backfist)
Neporaženi Dagestanac brutalnim udarcem u međunožje onesposobio je Soldića za nastavak borbe

Dugo smo čekali i radovali se debiju Roberta Soldića pod okriljem ONE Championshipa. Hrvatski MMA borac po mnogima je jedan od najboljih boraca izvan UFC-a, a definitivno je i jedan od najatraktivnijih.

ONE-ov odabir protivnik za debi u neku ruku bio je razočaravajuć jer su Soldića uparili s Muradom Ramazanovim (11-0). Da ne bude zabune, Ramazanov je sjajan borac, ali radi se o ne naročito atraktivnom Dagestancu koji većinu svojih mečeva dobiva hrvanjem i kontrolom. 27-godišnji Murad zasad nije učinkovit s pravljenjem štete kao npr. Islam Makhachev ili svojedobno Khabib Nurmagomedov i mnogi ga vide kao sjajnog, ali dosadnjikavog borca.

Neovisno o tome, Soldićev meč se iščekivao i bilo je zanimljivo vidjeti kako će se Roberto nositi s ovakvim tipom protivnika. Nažalost, nismo stigli vidjeti gotovo ništa.

Ramazanov je upisao jedno rušenje, Soldić se brzo pridigao na noge, a dok je Ramazanov pritiskom tražio novo rušenje, uspio je koljenom pogoditi Soldića u genitalije. Naravno da se radi o nedozvoljenom udarcu, a odmah se vidjelo da će Soldić jako teško nastaviti, unatoč činjenici da je imao pet minuta za oporavak na raspolaganju.

Bolna grimasa bila je na licu Soldića kroz cijelu pauzu i Roberto nije uspijevao nadoći od ovog udarca. Murad Ramazanov protestirao je u međuvremenu i tražio je od Soldića da nastavi s borbom, ali nema Ramazanov pravo protestirati, jer on je jedini i isključivi krivac za ovakav rasplet. Herb Dean na koncu je morao prekinuti borbu koja je potrajala nešto dulje od tri minute, a službeni ishod je ‘‘no contest‘‘.

Prava šteta što je Soldićev debi na ONE on Prime Video 5 eventu završio na ovakav način, a klikom na LINK možete pogledati nedozvoljeni udarac Ramazanova kojim je došlo do prekida ove borbe. Zvuk samog udarca je strašan, a Jed Meshew, novinar MMA Fightinga udarac je opisao riječima:

‘‘Ovo zvuči kao jedan od najgorih niskih udaraca koje sam vidio ove godine. Apsolutno se ništa ne može zamjeriti Soldiću ako ne može nastaviti nakon ovoga. Djelovalo je brutalno.‘‘

Nadamo se da neće biti težih posljedica za hrvatskog borca i da ćemo ga što prije ponovno gledati u kavezu.

Linker
18. travanj 2024 16:51