Regija

(VIDEO) Prije točno tri godine: Roberto Soldić debijem u KSW-u šokirao Poljake i osvojio titulu!

Maciej Kawulski i Roberto Soldić
 KSW
Prije točno tri godine dogodila se borba koja je usmjerila MMA karijeru Roberta Soldića

2017. bila je velika godina za Roberta Soldića. Zapravo, već 2016. zatvorio je pobjedom na FFC-ovoj "Night of Champions" priredbi, do sada najvećoj priredbi neke regionalne borilačke promocije i osvajanjem titule prvaka velter kategorije. Već od ranije imao je titulu SBC prvaka lake kategorije te pojas švicarske SMMAC promocije, da bi u spomenutoj 2017. godini došao do titule njemačkog Superirora, koju je jednom uspio i obraniti. Ono što mu se činilo kao tadašnja kruna godine došlo je u listopadu. Nastup na Cage Warriors priredbi i pobjeda nad Lewisom Longom, nokautom "high kickom" u maniri Mirka Filipovića, potezom koji je oduševio Dana Hardyja, koji je na priredbi radio kao komentator.

Bio je spreman tada 22-godišnji Roberto na zasluženi odmor, s četiri pojasa ispred sebe i velikom perspektivnom, koja se u tom trenutku činila u vrlo jakoj Cage Warriors promociji, zapravo promociji koja je možda i najlakša europska odskočna daska za UFC. I dok je već pripremao planove za božićne blagdane, došao je poziv koji nije mogao odbiti. KSW-ov prvak Borys Mankowski ostao je bez protivnika za obranu titule, nakon što mu je otkazao Dricus Du Plessis.

13. prosinca Roberto je otkrio kako je prihvatio borbu samo deset dana prije održavanja i to najveću u karijeri. Prihvatio je ponudu uskočiti u borbu za KSW-ov pojas protiv legende Borysa Mankowskog. U startu veliki autsajder, ipak je bio tek mladi borac koji će pokušati napraviti iznenađenje. Uostalom, mogući dobitak bio je puno veći od rizika. Već sam dobar otpor osigurao bi mu dulji KSW ugovor, a s pobjedom je imao priliku podići svoju karijeru nekoliko razina. Ispod odlomka možete vidjeti kako je KSW tim putem borbu najavio.

Kad je došao red za odraditi posao, Roberto je napravio jedno od najvećih dotadašnjih iznenađenja u KSW-u. Nakon prve runde ispitivanja snaga, RoboCop je podigao brzinu i idućih deset minuta je sve više lomio jednog od najboljih poljskih boraca. Mankowski je nakon treće runde odustao. Ne zbog ozljede, on borbu nije mogao nastaviti zbog količine batina koju je od Roberta dobio i koja je u potpunosti iz njega izbila svu kondiciju, ali i volju za nastavak borbe. Roberto Soldić postao je KSW prvak.

Ono što je još važnije je to da je Roberto, iako je savladao poljskog heroja, vrlo brzo postao ljubimac publike te ga danas zovu najpopularnijim ne-poljskim borcem u povijesti KSW-a. Titulu velter kategorije je jednom izgubio, no odmah ju vratio te ju još uvijek drži, a trenutno je na dobrom putu da napadne i pojas prvaka srednje kategorije.

Svega toga ne bi bilo da prije točno tri godine nije odradio fantastičan nastup. Pogledajte ga!

Linker
18. travanj 2024 18:18