Regija

(VIDEO) ‘Raketa‘ se ovaj vikend vraća u kavez! Prisjetite se brutalnog nokauta kojim je umirovio Manuwu

Jimi Manuwa vs. Aleksandar Rakić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Aleksandra Rakića u noći sa subote na nedjelju čeka najvažniji meč u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri

Konačno je na redu i novi nastup Aleksandra Rakića. Srpski borac nije kročio u kavez još od trećeg mjeseca protekle godine. Jednoglasnom odlukom tada je pobijedio Thiaga Santosa, a ovog vikenda čeka ga borba protiv Jana Blachowicza.

''Raketa'' i Blachowicz predvodit će UFC on ESPN 36 priredbu, a pobjednik će gotovo sigurno postati sljedećim izazivačem u poluteškoj kategoriji. Glover Teixeira i Jiri Prochazka idući mjesec bore se za titulu, a pobjednik tog meča borit će se s pobjednikom borbe između Blachowicza i Rakića.

Sjajni srpski poluteškaš, pod okriljem UFC-a debitirao je u devetom mjesecu 2017. godine. Jednoglasnom odlukom pobijedio je Francimara Barrosoa, a uslijedila je pobjeda na bodove protiv Justina Ledeta. Nakon uvodnih pobjeda sudačkom odlukom, došlo je vrijeme i za prve finiše.

Nokautom u prvoj rundi, Rakić je pobijedio Devina Clarkea, a nakon toga uslijedio je ''Raketina'' najspektakularnija pobjeda u dosadašnjoj karijeri. Iako se 1. lipnja (šesti mjesec) 2019. godine igralo finale nogometne Lige prvaka, najbolji udarac nogom te večeri pripada Aleksandru Rakiću.

Pred prepunim Ericsson Globeom u Stockholmu, Rakić je brutalnim high kickom nokautirao Jimija Manuwu u prvoj rundi borbe. Manuwa je borac koji je nastupao pod britanskom zastavom, ali trenirao je u švedskom Allstarsu te je domaća publika bila totalno naklonjena njemu. Rakić je strašnim udarcem utišao cijelu dvoranu, a te večeri napokon se etablirao kao poluteškaš koji zaslužuje puno veću pažnju. Kako je Rakić umirovio Manuwu koji nakon tog poraza više nije nastupao, pogledajte u videu ispod ovog odlomka.

Što se Rakića tiče, on je nakon Manuwe upisao pomalo kontroverzni poraz od Volkana Oezdemira, ali pobjedama se vratio protiv Anthonyja Smitha i Thiaga Santos. Treću uzastopnu pobjedu tražit će u noći sa subote na nedjelju.

Gore je spomenuto kako je Rakić nakon dvije pobjede odlukom, došao do pobjede nokautom. Smitha i Santosa također je pobijedio na bodove, a uslijedi li pobjeda prekidom protiv Jana Blachowicza, nitko neće moći osporiti da Rakić zaslužuje napad na titulu.

Linker
09. travanj 2024 05:59