Regija

(VIDEO) Sjajan debi Ahmeda Krnjića u ONE-u: Pogledajte dominantnu izvedbu teškaša iz UFD Gyma

Roberto Soldić i Ahmed Krnjić

 Screenshot (youtube, One Championship)
Bosanskohercegovački kickboksač prezentirao je svoje vještine na velikoj sceni

Nakon odličnog ONE on Prime Video 4 eventa održanog sinoć, najbolja azijska borilačka organizacija program je nastavila danas održavanjem ONE 163 eventa.

U sklopu preliminarnog dijela programa održan je vjerojatno i najzanimljiviji meč za fanove iz naše regije. 25-godišnji bosanskohercegovački kickboksač Ahmed Krnjić odradio je svoj debitantski nastup pod okriljem ONE-a, a debi je prošao sjajno.

Krnjić je došao do 12. profesionalne pobjede u 14. nastupu (12-2-0) i šeste uzastopne. Borac nadimka ‘‘Bosanski čelik‘‘ porazio je Brazilca Brunu Chavesa (24-3-0) jednoglasnom odlukom sudaca. Krnjić je inače kickboksač iz UFD Gyma koji vode braća Dijaković, a u kutu bosanskohercegovačkog teškaša našao se i hrvatski MMA borac Roberto Soldić.

Jako dobar meč pružio je Ahmed Krnjić u svom debiju za ONE. Konstantno je pritiskao svog iskusnijeg protivnika i 31-godišnji Chaves uglavnom se kretao prema natrag i leđima je bio naslonjen na ogradu kaveza.

Krnjić je u prvoj polovici meča pretežno pogađao lijevim kickom, ponekad u tijelo, a ponekad u noge svog protivnika. Chaves je prijetio desnim direktom i djelovao je ponešto konkretnije s boksačkim kombinacijama, barem u prvoj rundi.

Kako je meč odmicao, tako je i Krnjić postajao sve opušteniji s boksačkim kombinacijama i Chavesu je radio velike probleme. Ćesto bi Krnjić bacio kombinaciju desnog krošea na koji bi nadovezao udarac ljevicom u tijelo Chavesa, a ponekad bi dodao i lijevi ‘‘kick‘‘ na tu kombinaciju. ‘‘Front kickovima‘‘ je također radio velike probleme Chavesu koji se često služio hvatanjem i držanjem Krnjićeve noge, a držanje protivnikove noge nedopušteno je prema ONE-ovim kickboksačkim pravilima.

Meč je dvaput nakratko prekinut zbog Krnjićevih udaraca u međunožje Brazilca, ali radilo se o nenamjernim udarcima i nije bilo oduzimanja bodova.

Ono čime je teškaš iz Kaknja oduševio svakako je i fizička sprema. Od prve do posljednje sekunde Krnjić se kretao prema naprijed, konstantno je bacao udarce i niti u jednom trenutku ga Chaves nije uspio ugroziti. Nakon Srbije čije boje u ONE-ovoj teškoj kategoriji za kickboksače brani Rade Opačić, sada je i BiH dobila sjajnog aduta u teškoj kategoriji. ONE će na današnjem eventu okruniti prvaka teške kategorije, a to će postati pobjednik meča između Iraja Azizpoura i Romana Kryklie. Nema sumnje da će Krnjić i Opačić u 2023. godini također pucati na sam vrh kategorije.

Pobjedu Ahmeda Krnjića možete pogledati u videu ispod ovog teksta, a njegov meč započinje od 1:42:55.

Linker
23. travanj 2024 09:04