Regija

(VIDEO) Spahović mora biti na velikom oprezu! Pogledajte kako je Fabjan nokautirao posljednja dva protivnika

Miran Fabjan vs. Fatih Aktas | Miran Fabjan vs. Tadej Dajčman

 Screenshot (youtube, Vfn)
38-godišnji Slovenac posjeduje razornu moć u svojim udarcima

Veliko uzbuđenje vlada među regionalnom MMA publikom. Večeras od 19:00 sati čeka nas FNC 14 event u Sarajevu, a glavna borba večeri privlači jako veliku pažnju publike.

Dva veterana regionalne scene obračunat će se u FNC-ovom kavezu, a obojica će zapravo debitirati pod okriljem FNC-a. Tomislav ‘‘Tomo‘‘ Spahović nekoć je bio jedan od najboljih i najopasnijih boraca u nekadašnjoj FFC organizaciji. Četiri pobjede i samo jedan poraz upisao je Spahović u FFC-u, a njegova fizička sprema i snaga činile su ga zastrašujućom pojavom.

Istaknute nastupe u FFC-u upisivao je i njegov današnji protivnik, Miran Fabjan. Slovenac u to doba nije bio MMA borac, nego kickboksač. Sedam nastupa odradio je Fabjan u FFC-u, a upisao je četiri pobjede i tri poraza. Porazi su dolazili od vrhunskih boraca kao što su Paul Daley i Ibrahim El Bouni, trenutno četvrtorangirani izazivač Gloryjeve poluteške kategorije. Stevan Živković također je uspio poraziti Fabjana unutar FFC-ovog ringa, a do pobjede je došao podijeljenom sudačkom odlukom.

Jako dobru kickboksačku karijeru imao je Miran Fabjan, ali u poznim borilačkim godinama napravio je tranziciju u MMA. Miranu se u petom mjesecu ove godine pružila prilika za meč protiv poznatog slovenskog teškaša, Tadeja Dajčmana. Dajčman je borac iza kojeg su tri nastupa u jakoj Oktagon MMA organizaciji, a tamo je upisao dvije pobjede i poraz. U meč protiv Fabjana ušao je sa ‘‘scoreom‘‘ 5-3, dok je Fabjan bio na 0-2 ‘‘scoreu‘‘. Naime, Miran se još 2007. i 2008. godine okušao u MMA-u, ali nakon poraza od Bojana Kosednara i Ivice Truščeka, ostavio se MMA-a i posvetio se kickboksu i Muay Thaiju.

No, vratimo se na meč između Dajčmana i Fabjana. Miran je uskočio u taj meč kao zamjenski protivnik, a Dajčman je bio favorit na temelju svog MMA iskustva. Meč je trajao samo jednu minutu, a nažalost po Dajčmana, Fabjanova ruka bila je podignuta na kraju meča. Miran je nokautirao Dajčmana u prvoj rundi, a snimku kompletnog meča pogledajte klikom na LINK.

Shvatio je Fabjan u tom trenutku kako može parirati regionalnim MMA borcima i nastavio je s MMA karijerom. Sedam mjeseci kasnije Miran je nastupio na VFN 7 eventu i borio se protiv Turčina Fatiha Aktasa. Taj meč također nije izašao iz prve runde, ali potrajao je četiri minute i 55 sekundi. Aktas je također završio nokautiran, a snimka tog meča dostupna je na YouTubea. Klikom OVDJE možete pogledati kako je Fabjan zaustavio Aktasa.

Miran je u oba meča prezentirao razornost svojih udaraca i Tomo Spahović mora jako oprezno pristupiti večerašnjem okršaju. Naravno, Spahović također posjeduje ‘‘bombe‘‘ u svojim šakama i teško će njihov meč otići na sudačku odluku.

Jedno je sigurno, fanovi će uživati!

Linker
03. svibanj 2024 22:46