Regija

(VIDEO) Stroj za nokaute: Pogledajte brutalnu kompilaciju Soldićevih nokauta u KSW-u

Roberto Soldić

 Ksw
Poljska promocija počastila nas je isječcima Robertovih spektakularnih pobjeda

Ušli smo u ''fight week'' ususret KSW 65 priredbe. Subotnju priredbu u poljskim Gliwicama predvodit će ponajbolji hrvatski borac, Roberto Soldić (19-3-0), a protivnik će mu biti ikona KSW-a Mamed Khalidov (35-7-2). Pojas KSW-ove srednje kategorije ulog je u ovom meču, a ''RoboCop'' ima priliku postati dvostrukim prvakom, jer već drži titulu velter kategorije.

Mamed Khalidov po mnogima je najveći borac u povijesti KSW-a. 41-godišnji Čečen s poljskom putovnicom pod okriljem KSW-a debitirao je još 2007. godine te je odradio 24 borbe za najjaču poljsku MMA promociju. Mamed je bio neporažen u MMA-u od ožujka 2010. godine pa sve do ožujka 2018. godine pritom upisavši 14 pobjeda i jedan remi. Dugo se o Khalidovu pričalo kao o najboljem borcu izvan UFC-a, no on je ostao vjeran KSW-u.

Sjajni Čečen 2009. godine postao je inauguralnim prvakom KSW-ove poluteške kategorije, no najblistavije dane proživio je u srednjoj kategoriji. Prvakom srednje kategorije prvi puta postao je 2015. godine savladavši Michala Materlu i nakon toga jednom je uspješno obranio pojas. Ipak, uslijedila su dva poraza od Tomasza Narkuna u mečevima za pojas poluteške kategorije, a s vremenom je napustio i titulu prvaka u srednjoj kategoriji, kako ju ne bi nepotrebno kočio dok odrađuje mečeve protiv Narkuna.

Doživio je Khalidov u 2019. godini i treći poraz zaredom, a bolji je bio Scott Askham. Međutim, u listopadu 2020. godine, samo 36 sekundi trebalo je Mamedu Khalidovu da spektakularno nokautira Askhama u revanšu te ponovno uzme pojas u srednjoj kategoriji.

Dakle, jasno je kako Roberta Soldića čeka istinski velikan poljske MMA organizacije, a mnogi ovu borbu smatraju najvećom u povijesti promocije.

Ususret nadolazećem spektaklu, poljska organizacija iskoristila je svoj YouTube kanal te smo dobili priliku prisjetiti se svih Soldićevih pobjede nokautom, unutar KSW-a. Kompilaciju sačinjenu od šest nokauta definitivno se isplati pogledati, a to možete učiniti pokretanjem videa koji se nalazi ispod teksta.

Linker
19. travanj 2024 11:22