Regija

(VIDEO) Tomo Spahović izgleda spremno za povratak! Pogledajte njegov sparing s gorostasnim Šehićem

Tomislav Spahović (lijevo) | Sparing Benjamina Šehića i Tome Spahovića (desno)

 Screenshot (instagram, Tomo Spahović)
Nekoć jedan od najpopularnijih regionalnih boraca uskoro bi mogao kročiti u FNC-ov kavez

Povratak Tomislava ‘‘Tome‘‘ Spahovića (8-6-0) u kavez jedan je od najiščekivanijih povrataka na regionalnoj MMA sceni. Bosanskohercegovačka ‘‘zvijer‘‘ izvan kaveza je od 2015. godine i poraza od Marcina Prachnija na FFC 21 eventu.

Spahović je iz kaveza izbivao prvenstveno zbog problema sa zakonom. Dobro je poznato kako je bosanskohercegovački borac 2016. godine optužen na sedam i pol godina zatvora zbog ubojstva Amila Geca i tada 26-godišnji Spahović morao je iza rešetaka.

Još početkom 2022. godine Spahović je otkrio kako mu je odobreno uvjetno izdržavanje ostatka kazne i po povratku na slobodu, Spahović se vratio treninzima te je najavio povratak. Više od godinu i pol dana prošlo je od te objave, a još uvijek čekamo povratak Tomislava Spahovića.

Dražen Forgač kao čelni čovjek FNC-a u više navrata potvrdio je da ćemo Spahovića gledati u FNC-ovom kavezu, najvjerojatnije na FNC-ovom eventu u Sarajevu ahkoji bi se trebao održati do kraja ove kalendarske godine.

Dokaze da se Spahović naporno priprema za svoj povratak možete potražiti na njegovom Instagram profilu. Tomo nerijetko objavljuje raznorazne isječke sa svojih treninga, a proteklih dana trenira u društvu bosanskohercegovačkog teškaša Benjamina ‘‘Benje‘‘ Šehića (5-3-0).

Gorostasni Šehić (206 cm) majstor je partera, ali sada već i podosta iskusan MMA borac. Šehić je debitirao 2020. godine i od tada je upisao osam nastupa, a čak četiri puta nastupio je pod okriljem francuske Ares FC organizacije (2-2 omjer pobjeda i poraza u Aresu). Sigurno Spahović može puno toga dobiti kroz sparinge sa Šehićem, a nema sumnje da će i Šehić profitirati kroz ovu suradnju.

Ako vas zanima kako izgleda njihov sparing, imamo dobre vijesti. Naime, Spahović je putem svog Instagram profila podijelio neke isječke sa zajedničkog sparinga, a radi se o boksačkom sparingu dvojice bosanskohercegovačkih boraca. Iako iz kaveza izbiva jako dugo, Spahović djeluje vrlo dobro u ringu, a fizički je besprijekorno spreman, kao što je uvijek i bio.

Nameće se pitanje oko Spahovićevog protivnika u povratničkom meču. Fanovi iz regije rado bi ga gledali u kavezu s nekim od regionalnih poluteškaša, ali Dražen Forgač putem svog Instagram ‘‘storyja‘‘ otkrio je kako Spahovića najvjerojatnije čeka strani protivnik.

image

Forgač o Spahoviću

Screenshot (instagram, Dražen Forgač)

Preostaje nam pričekati službenu objavu, a sigurni smo da će Spahovićev povratnički meč privući ogroman interes regionalne MMA publike.

Linker
11. travanj 2024 16:12