Regija

(VIDEO) ‘Vjerujem u dvije stvari - u Boga i naporan rad‘: Pogledajte KSW-ovu najavu Erslanovog meča

Ivan Erslan

 Screenshot (youtube, Ksw)
Ponajbolji hrvatski MMA borac pokušat će zaključiti godinu osvajanjem KSW-ove titule u poluteškoj kategoriji

Ivan Erslan (12-1-0) već nekoliko godina kotira kao jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca. 31-godišnjak rodom iz Obrovca jedan je od najuspješnijih eksponata zagrebačkog ATT-ja, a 17. prosinca (12. mjesec) tražit će iskorak u karijeri.

Drugi put u karijeri Erslan će imati priliku napasti KSW-ovu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji. Erslan je u 11. mjesecu 2020. godine došao do prvog ‘‘title shota‘‘, ali Tomasz Narkun porazio ga je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Erslan je nakon toga upisao tri uzastopne pobjede, dvije pod okrilje KSW-a i jednu na FNC-ovom eventu. Sva tri puta slavio je nokautom u prvoj rundi, a Tomasz Narkun u međuvremenu je ostao bez svoje titule prvaka.

31-godišnji Čečen, Ibragim Chuzhigaev (16-5-0) porazio ga je jednoglasnom odlukom početkom ove kalendarske godine. Prvu obranu titule Chuzhigaev će tražiti upravo protiv Erslana, a jedan od čelnika KSW-a najavio je ovu borbu u službenom ‘‘traileru‘‘.

‘‘Teoretski gledano, iako je lakši (fizički manji), Čečen djeluje kao izgledniji pobjednik, ali uzevši u obzir njihove stilov, sve je moguće.‘‘, rekao je Maciej Kawulski.

Chuzhigaev kroz prvi dio ‘‘trailera‘‘ pojašnjava kako je započeo s MMA-om, nakon toga uslijedile su riječi Ivana Erslana.

‘‘Vjerujem u dvije stvari - u Boga i u naporan rad. To me dovelo do ove pozicije, a sada sam spreman postati KSW-ovim prvakom. Dolazim iz mjesta koje broji oko tisuću ljudi do toga da se borim na najvećoj europskoj sceni pred 15 tisuća ljudi...sve je moguće!, poručio je Erslan.

Chuzhigaev i Erslan trebali su se obračunati još u 10. mjesecu ove godine, ali Chuzhigaev je tada imao problema s ishođenjem vize, prvenstveno zbog ratnog stanja u Rusiji, a borba je odgođena za 12. mjesec. Gotovo godina dana prošla je otkako je Ibragim osvojio pojas, a Čečen vjeruje da će obrana titule biti teži izazov od osvajanja pojasa.

‘‘Obrana pojasa bit će teža, jer teže je braniti titulu nego postati prvakom. Što mogu reći, on je krupan tip koji maše svojim teškim rukama, ali i ja sam poprilično iskusan. Borba će biti spektakularna, a ja ću pobijediti.‘‘, pojasnio je Ibragim.

Pred sami kraj zanimljive KSW-ove najave uslijedile su završne poruke koje su borci uputili jedan drugome.

‘‘Znam da ću postati prvakom. Te večeri, nitko me neće moći pobijediti. Ibragime, razbit ću ti lice.‘‘, Erslanova je poruka, dok je Ibragim sve zaključio riječima:

‘‘Ivane, nadam se da će ti supruga dopustiti da se boriš. Čekam te u kavezu.‘‘

KSW 77 zakazan je za 17. prosinca (12. mjesec), a više informacija o samom eventu, programu eventa i svemu ostalom vezanom za Erslanov meč, očekujte kroz sljedeći tjedan.

Linker
26. travanj 2024 14:51