Regija

(VIDEO) Vladimir Mineev nokautirao Erku Juna letećim koljenom u debitantskom meču

Jun vs. Mineev

 Screenshot (youtube, Ушатайка)
Iako je izgubio, treba mu odati priznanje jer je prihvatio borbu protiv takvog borca

Erko Jun nastupio je u Rusiji na ‘Cup Of Lotus‘ eventu, a ovoga puta promijenio je i disciplinu. Naime, Erko je debitirao u kickboxingu, a protivnik mu je bio iskusni Vladimir Mineev. Nažalost, Jun je poražen nokautom u trećoj rundi borbe te mu debi u kickboxingu nije prošao onako kako je želio.

Erko je inače u svijet borilačkog sporta ušao 2018. godine kada je debitirao za KSW u teškoj kategoriji. Iako je najpoznatiji kao fitnes model, Erko se u kavezu solidno snašao te se do sad borio sedam puta, a jednom čak i protiv legendarnog Mariusza Pudzianowskog na KSW-ovom eventu u Zagrebu. Nakon toga je poražen još jednom, a zatim spušta kategoriju i bori se u EMC organizaciji gdje je upisao dvije pobjede i jedan poraz.

Što se tiče njegovog prvog meča u kickboxu, Mineev je uistinu bio dosta bolji. Bacao je razne kombinacije, leteća koljena te ga je iskusno držao na distanci. Sudac je Junu u trećoj rundi brojao dva puta, a drugi put nakon brutalnog letećeg koljena koje je sjelo na Erkovu bradu i tu je bio kraj meča.

Iako je izgubio, Erko ne treba žaliti jer je za debi u ovom sportu izabrao vrsnog i iskusnog borca koji je ujedno bio i fizički dosta veći. Iako trenutno nije moguće pronaći snimku cijelog meča, postavit ćemo barem tu treću rundu i završnicu što možete pogledati ispod:

Linker
20. travanj 2024 23:21