Regija

(VIDEO) Vrijedi izdvojiti lijepe trenutke: Pogledajte Plazibatov spektakularni ulazak u ring

Plazibatov ulazak u ring

 Screenshot (youtube, Glory)
Najbolji hrvatski kickboksač pamtit će cijeli život podršku koju je dobio u prepunoj Ahoy Areni

Cijeli ovaj tjedan vlada prava ludnica u Rotterdamu, a najveće zasluge za tu ‘‘ludnicu‘‘ pripisuju se hrvatskim navijačima. Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu je izbacila domaćina Nizozemsku u polufinalu UEFA-ine Lige nacije, a čekala se subota i nastupi hrvatskih kickboksača na Glory: Collision 5 eventu.

S obzirom da ‘‘Vatreni‘‘ u nedjelju (danas) igraju finale Lige nacije, mnogi navijači ostali su u Rotterdamu i bili su spremni podržati i kickboksače. Gloryjev event sjajno je započeo. Andrej Kedveš debitirao je pod okriljem elitne kickboksačke organizacije, a sjajnim nastupom porazio je Mareksa Pelcisa.

Ipak, najviše pažnje bilo je usmjereno ka glavnoj borbi večeri i meču između Antonija Plazibata i Kevina Tariqa Osara. Plazibat je već nekoliko godina naš najbolji kickboksač, ali i jedan od najomiljenijih hrvatskih boraca. Nekoliko tisuća hrvatskih navijača (oko 7000) našlo se u Ahoy Areni i stvorio se dojam kao da Plazibat nastupa pred domaćom publikom u Hrvatskoj.

Nažalost po sve nas, večer nije završila na najbolji način. Plazibat je izgubio tehničkim nokautom u petoj rundi, a puno problema stvorio mu je prijelom lijeve ruke koji mu se dogodio još u prvoj rundi.

Plazibat je sinoć morao priznati Kevinu Tariqu Osaru da je trenutno bolji borac od njega, a dodatno razočaranje za Plazibata budi činjenica da ga je došlo podržati toliko hrvatskih navijača.

Prava šteta što Plaza nije uspio doći do pobjede, ali neki lijepi trenuci s ovog eventa sigurno će mu ostati u dobrom sjećanju. Tu prije svega mislimo na spektakularni ulazak u ring. Sve oči prepune Ahoy Arene (16500 kapacitet) bile su usmjerene prema Plazibatu, a hrvatski navijači bili su u deliriju tijekom Plazibatovog puta prema ringu.

Reporter Sportskih novosti Dražen Antolić bio je uživo na mjestu događanja i uspio je zabilježiti ovaj lijepi trenutak za Plazibata i hrvatske navijače. Antolićev video možete pogledati ispod teksta, a vjerujemo da će Plazibat imati još puno lijepih trenutaka u svojoj karijeri, a pritom najviše mislimo na mnoštvo pobjeda koje će ostvariti prije nego jednog dana okonča karijeru.

Linker
30. travanj 2024 19:11