Regija

(VIDEO/FOTO) Rakić i Delija razmjenjuju 'bombe' u Zagrebu, Soldić i Račić s UFC-ovim snagama u Makarskoj

Roberto Soldić, Aleksandar Rakić, Ante Delija, Mahmoud Charr i Erko Jun
 Instagram
Ne sjećamo se kad smo posljednji put u Hrvatskoj vidjeli ovoliko poznatih borilačkih imena...

Zagreb i Makarska ovih dana izgledaju poput Las Vegasa ili možda Otoka Yas, barem kada pogledamo koliko sve poznatih borilačkih lica možemo susresti po uzavrelim ulicama i dvoranama ovih hrvatskih gradova.

Možda je koronavirus pokvario i uvelike izmijenio planove većeg dijela svijeta, ali ljeto 2020. godine pamtit ćemo kao jedno od najaktivnijih i najatraktivnijih kada pričamo o događanjima na domaćoj borilačkoj sceni.

U glavnom gradu Hrvatske, preciznije dvorani zagrebačkog American Top Teama, već se danima priprema elitna MMA postava predvođena licima poput Aleksandra Rakića, pred kojim je meč s bivšim UFC-ovim izazivačem Anthonyjem Smithom, Ante Delije, Satoshija Ishiija, Ivana Erslana, a na adresi Slavonska avenija 3 moglo se vidjeti i UFC-ovog borca Eryka Andersa te brojne, već standardne članove ATT-a.



A nekakvih 300-tinjak kilometara zračne udaljenosti južnije nalazi se još jedno veliko i vrlo zanimljivo društvo.

Naime, u Makarskoj se od 19. srpnja održava elitni ljetni borilački kamp u organizaciji poznatog hrvatskog menadžera i vlasnika düsseldorfskog UFD Gyma - Ivana Dijakovića.

Dijaković je u jedno od najpoznatijih hrvatskih turističkih odredišta doveo pregršt odličnih boraca.

Samo neka od imena koja ovih dana treniraju u Gradskom sportskom centru Makarska, ali po nekoliko lokacija u prirodi, uključuju KSW prvake Roberta Soldića i Antuna Račića, UFC borce Damira Hadžovića, Claudija Silvu i Davida Zawadu, boksačke profesionalce Mahmouda Charra i Damira Belju, ali i druge poznate borce kao što su Erko Jun i Martin Batur.

Spomenimo i kako je jednu vrhunsku ljetnu borilačku priču u Hrvatskoj začinio i legendarni Alistair Overeem koji se pak u Splitu sprema za meč s Augustom Sakaijem.

Linker
14. travanj 2024 13:48