UFC

Overeem ugovorio borbu protiv teškaškog potencijala s četiri pobjede u nizu

Alistair Overeem
 Chen Bo / Imaginechina / AFP
Nakon što je sam otkrio datum svoje iduće borbe, Alistairu Overeemu poznat je i protivnik

Idući protivnik 40-godišnje borilačke ikone bit će jedan od trenutno najpotentnijih svjetskih teškaša, Augusto Sakai (15-1-1, 4-0 UFC). Ovaj brazilski borac japanskih korijena u UFC je došao preko Contender Seriesa, a onda je naslagao četiri pobjede nad ozbiljnim borcima, Chaseom Shermanom, Andreijem Arlovskim, Marcinom Tyburom i Blagoyem Ivanovim. Shermana i Tyburu je nokautirao, dok je protiv Bjelorusa i Bugara uzeo vrlo neizvjesne podijeljene sudačke odluke. Borba se dogovara, kao što je Overeem u posljednjem razgovoru najavio, za 5. rujna u Las Vegasu.

Zahvaljujući tom pobjedničkom nizu, koji je kombinacija njegove borilačke kvalitete uz malo sreće po pitanju sudačkih odluka, Sakai je dogurao do devetog mjesta ljestvice teškaša, a zanimljivo je kako uz Francisa Ngannoua i Curtisa Blaydesa posjeduje trenutno najveći pobjednički niz u teškoj kategoriji. 29 mu je godina, a prije UFC-a je nastupao u Bellatoru. Tamo je doživio svoj jedini poraz do sada, a nanio mu ga je Cheick Kongo.

Overeem dolazi iza impresivne pobjede protiv Walta Harrisa te je nedavno najavio svoj posljednji pohod na titulu. Na službenoj ljestvici trenutno se nalazi na sedmom mjestu, što bi značilo kako će ovom borbom tu poziciju braniti. No, isto tako ima priliku eliminirati jednog protukandidata u misiji napada na vrh. Bit će to Alistairu 19. ulazak u Octagon.

Linker
19. travanj 2024 23:11