Regija

Vitezovi spremni za treće kolo Regionalne lige, u Sloveniju otputovala respektabilna ekipa

Toni Filipi

 Jure Mišković/CROPIX
Od onoga što bismo trenutno nazvali najjačim sastavom nedostaju Gabrijel Veočić i Luka Plantić

Dva mjeseca nakon što je dogovorom između ekipa odgođen, boksački susret Regionalne lige između momčadi Maribora i Hrvatskih vitezova održat će se u petak 26. studenog, a slovenska ekipa tim je putem domaćin.

Nakon što su u prvom kolu na domaćem terenu savladali Radnik iz Bijeljine rezultatom 16:4 te su tijesno 12:8 poraženi na gostovanju u Beogradu kod Crvene Zvezde, Vitezovi u Sloveniju odlaze u vrlo jakom sastavu. U sastavu se nalazi pet boksača koji su nastupili na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. To su Diego Mamić, Filip Kolak, Filip Kolar, Toni Filipi i Marko Milun. Možemo reći kako ekipi nedostaju tek Gabrijel Veočić, koji je na zasluženom odmoru nakon sjajnog nastupa na svjetskoj smotri te Luka Plantić. Matteo Komadina bi svakako također imao mjesta ovdje, no u Mariboru će boksati jednako dobri i opasni Filip Poturović.

Slovenci su poraženi u prva dva kola, a susreli su se s istim protivnicima kao hrvatska momčad. Te četiri ekipe zapravo se nalaze u istoj skupini, dok se u ligi ukupno nalazi osam momčadi.

Vitezove Zagreb u Mariboru će voditi zamjenik izbornika seniorske reprezentacije Dorian Čalić, budući da se izbornik Kristijan Hodak nalazi na jakom turniru mlađih kategorija u španjolskom Alicanteu s dvojicom boksača BK Rijeke: Leonom Buzikom i Matejom Pejićem.

Susret s Mariborom na rasporedu je u petak, 26. studenoga 2021 u 18 sati uz prijenose na Arena Sport TV-u i Sportskoj televiziji. Popis reprezentacije možete vidjeti ispod teksta.

Hrvatski vitezovi (popis za susret 3. kola Regionalne lige u gostima protiv Maribora)

SENIORI
56 kg – Filip Kolak (Coloseum Zagreb)
60 kg – Diego Mamić (Pula)
64 kg – Filip Poturović (Nova Gradiška)
69 kg – Filip Kolar (Čakovec)
75 kg – Noa Ježek (Titan Gym)
81 kg – Leo Cvetković (Omega Zagreb)
91 kg – Toni Filipi (Gladijator Zagreb)
+91 kg – Marko Milun (Leonardo Zagreb)

MLAĐI SENIORI
69 kg – Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb)
75 kg – Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar)

Linker
12. travanj 2024 21:42