K1 i Boks

(VIDEO) Lopez i Kambosos odradili vatrenu konferenciju medije, očevi im se gotovo fizički sukobili

Teofimo Lopez i George Kambosos Jr.

 screenshot (YouTube)
Odrađuju se medijske aktivnost pred dugo očekivani ovotjedni boksački meč

Mjesecima se čekao meč između Teofima Lopeza i Georgea Kambososa Jr., meč koji će se ovog vikenda pod organizacijom Matchroom Boxinga napokon održati. Nakon mjeseci problema s kojima se prvobitno planirani organizatori iz Trillera nisu znali nositi, ponajbolji europski promotor uspio je sve posložiti i New York će u noći sa subote na nedjelju ugostiti prvu obranu tri titule Teofima Lopeza, njegov prvi meč otkako je prije godinu dana savladao Vasilyja Lomachenka.

Kroz razdoblje otkako je ovaj meč dogovoren, a bilo je to početkom ove godine, Amerikanac i Australac su izmijenili puno teških riječi pa se nije moglo niti očekivati neki prisan odnos u tjednu borbe. Tako je na posljednjoj konferenciji za medije bilo očekivano napeto i zanimljivo. Nekoliko puta umalo je došlo do fizičkog sukoba i to je zapravo ono najuzbudljivije prosječnom pratitelju. Što se tiče samih izjava, još jednom smo se uvjerili kako su "Millenialsi" i "Generacija Z" donijeli nešto novo i u taj segment borilačkog sporta. Pomalo "cringe", ali novim fanovima očito zanimljivo jer tako komuniciraju njihovi vršnjaci. Što se tiče izjava, uistinu se nije izreklo ništa za što je potreba pisano istaknuti, a prepucavanje ionako bez vizualnog video dojma nije zanimljivo. Zbog toga je tu snimka cijele konferencije za medije u kojoj bi ljubitelji boksa mogli uživati.

Nažalost, nije sve stalo na tome nego je ponovno svoj prostor morao dobiti nezaobilazni, ali većini medija i fanova itekako odbojni Teofimov otac. Teofimo stariji, inače od mladost poznat pod nadimkom "Junior", još jednom je osjetio potrebu za vlastiti sukob, ovog puta s ocem protivnika njegovog sina. Matchroomove kamere uhvatile su prepucavanje, ali i Juniorov pokušaj prilaska australskom timu, nakon čega je Lopez ipak zaustavljen i udaljen iz dvorane za treninge gdje se sve dogodilo.

Tenzije su visoke, to smo uostalom i očekivali, sad se samo moramo nadati kako će nam to donijeti i dobar meč. Nije loše spomenuti kako kladionice do sada neporaženom Kambososu ne daju gotovo nikakve šanse. Prije svega to moramo popratiti komentatom kako s njegovom pravom kvalitetom još nismo niti upoznati, budući da je svoj status izazivača zaradio prvobitno mečevima u Australiji, a onda i na američkom ili britanskom tlu, no na manjim priredbama protiv boksača koji ipak ne pripadaju samom vrhu.

Linker
14. travanj 2024 21:43