Regija

Vlado Neferanović slavio protiv Filipovića nakon tri runde: Vinkovački borac došao do sedme pobjede u karijeri

Vlado Neferanović vs. Vladimir Filipović

 Foto: Robert Fajt/CROPIX
Vlado izrazio nezadovoljstvo svojim nastupom

U sklopu glavnog dijela programa svjedočimo borbi u poluteškoj kategoriji između Vlade Neferanovića i Vladimira Filipovića.

Vlado Neferanović, profesionalnu karijeru je započeo još prije deset godina na Hrvatskoj MMA Ligi. U svojoj karijeri se borio također na GMC-u, NFC-u, Oktogonu i drugim organizacijama. Trenutno je u nizu od tri poraza, a pobjedu će tražiti protiv Vladimira filipovića.

Vladimir 'Fila' Filipović, profesionalnog omjera od 10 pobjeda i 3 poraza, večeras ponovno nastupa. Borio se u SBC-u, Magnum FC, Bellatoru i drugima. U posljednjih pet nastupa slavio je tri puta, od toga jednom protiv Marija Žgele. U posljednjem nastupu poražen je od Anatolyja Tokova gušenjem, a to je bilo u Bellatoru prije četiri godine.

Prvu rundu Vlado otvara uzimajući centar te oba borca dosta fintiraju i ispituju distancu. Filipović pokušava high kick te završavaju u klinču, gdje Filipović koljenom pogađa Neferanovića u genitalije. Vlado pogađa desni kroše, no Filipović pokušava rušenje koje Vlado brani. Nakon klinča na žici i nekoliko okreta za dominantnu poziciju, Filipović ruši Vladu i Vlado drži giljotinu ali se Filipović iskusno izvlači. Filipović nanosi štetu u parteru i otvara ranu na Vladinoj glavi.

Druga runda kreće slično kao i prethodna, Vlado je u centru i baca pojedinačne udarce. Vlado također pogađa nekoliko dobrih unutarnjih low kickova, zatim dolazi do razmjene no nitko ne pogađa čisto. Dolazi do još jedne izmjene koja je kulminirala ulaskom u klinč na žici. Filipović krajem runde pogađa Vladu istim koljenom u genitalije te dobiva sudačku opomenu.

image

Neferanović vs. Filipović

Foto: Robert Fajt/CROPIX

U trećoj rundi Filipović ruši, no Vlado se izvlači i završava gornji u polugardu. Oba borca pogađaju poneki udarac u parteru, no Vlado je ipak nešto konkretniji u gornjoj poziciji. Filipović hvata 'single leg' koji Vlado uspijeva obraniti, no sudac ih diže na noge. Vlado pogađa prednji direkt, Filipović pogađa desni kroše koji je uzdrmao Vladu. Filipović završava u 'mountu', zakopčava trokut iz kojeg se Vlado izvlači, Filipović pokušava 'armbar' kojeg Vlado opet brani.

Pobjedu odnosi Vlado Neferanović jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
12. travanj 2024 05:28