Regija

Vlasto Čepo i Hector Lombard remizirali nakon tri runde boksačkog meča: Konkretnija akcija je izostala

Vlasto Čepo

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Slovačko-srpski borac boksao je protiv legendarnog Lombarda na Oktagon 39 eventu

Kao grom iz vedra neba prije dva dana osvanula je vijest da će se Vlasto Čepo boriti u boksačkom meču protiv Hectora Lombarda na Oktagon 39 eventu.

Oba borca uskočili su na nevjerojatno kratak ‘‘short notice‘‘ i pristali su se obračunati u boksačkom meču unutar kaveza. Meč je ugovoren na tri runde, a Čepo je na ovu borbu pristao nakon što je saznao da je otkazan njegov meč protiv Mateja Penaza.

Čepo i Penaz trebali su se boriti krajem četvrtog mjeseca, ali Penaz je slomio ruku i službeno je otkazao nastup. Prilika se ukazala protiv Hectora Lombarda, a gledali smo podosta kompetitivan meč.

Lombard je odmah u startu bacao udarce kojima je Čepi pokušao skinuti glavu s ramena, ali nije imao previše uspjeha s takvim pokušajima. Čepo je nešto rezerviranije otvorio borbu i tražio je priliku za ‘‘načeti‘‘ Lombarda. Prednjim direktom pokušavao je Čepo ugroziti Lombarda, ali Kubanac je bio dobro zatvoren i prva runda protekla je bez nekih konkretnijih udaraca.

Kubanac je drugu rundu otvorio s nekoliko lijepih pogodaka ljevicom, a čekali smo da se Čepo opusti i krene prezentirati svoj boksački repertoar. Jako lijepim desnim aperkatom Čepo je pogodio Lombarda sredinom druge runde, ali borba se nikako nije uspijevala rasplamsati. Vlasto je nekoliko puta fino pogodio desnicom u tijelo Lombarda, ali prve dvije runde ponudile su vrlo pasivan boksački meč.

Uzevši u obzir da su Čepo i Lombard inače beskompromisni borci koji se ne bježe od otvorenih razmjena, ovo je bilo podosta razočaravajuće izdanje od strane obojice. Treba ipak uzeti u obzir i taj spomenuti ‘‘short notice‘‘, a lako je moguće da se radilo o unaprijed dogovorenoj egzibiciji u kojoj je borcima glavni cilj bio da ne izađu s težim ozljedama iz ovog meča.

Treća runda bila je manje-više preslika prve dvije. Zadali su obojica ponešto udaraca, ali sve do same završnice treće runde, nismo vidjeli konkretniju akciju. Tada je Čepo nekoliko puta povezao desni aperkat i Lombard se upustio u otvorenu razmjenu. Čepo je ljepše pogađao u tim razmjenama, ali borba ugovorena na tri runde otišla je do samog kraja.

Lombard je bio vidno iscrpljen, ali borba je okončana remijem. Takav je bio i dogovor. Ukoliko ne bude nokauta, nema sudačkog bodovanja i borba završava remijem.

Zanimljivo iskustvo za Čepu, a 45-godišnji Hector Lombard samo je dodatno obogatio svoj bogati borilački rezime.

Linker
20. travanj 2024 13:52