Regija

Vlasto Čepo ugovorio veliki meč, Forgač mu uputio poziv za meč s Barbirom: ‘Dobit ćeš isti iznos‘

Dražen Forgač

 Screenshot (youtube, Mma Balkan)
Čelni čovjek FNC-a dao je zanimljivu ponudu Vlasti Čepi

Već neko vrijeme pratimo javne prozivke na relaciji Đani Barbir - Vlasto Čepo. Barbir je FNC-ov prvak srednje kategorije i željan je iskoraka kad su u pitanju protivnici s kojima se bori. Vlasto Čepo (11-2-0) svakako odgovara onome što Barbir u ovom trenutku traži, a radi se o borbi koju žele gledati i svi regionalni fanovi, kao i čelnici FNC-a.

Problem se nameće kod Čepinih već ugovorenih planova. Vlasto je podosta veliko ime kad je u pitanju češko-slovačka MMA organizacija Oktagon MMA i čekaju ga velike stvari pod okriljem te organizacije.

Naime, jučer je došla i službena potvrda njegovog sljedećeg nastupa u toj organizaciji. Čepo će se boriti 29. travnja (četvrti mjesec) na Oktagon 42 eventu koji će se održati u Bratislavi. Protivnik će mu biti češki borac Matej Penaz (7-1-0), a taj meč za sobom vuče i zanimljivu priču.

Čepo i Penaz trebali su se boriti u dva navrata. Prvi meč imali su ugovoren sredinom 2020. godine, u sklopu Oktagon Underground super finala. Penaz je tada otkazao borbu zbog ozljede. Krajem 2021. godine, ponovno su imali ugovoren meč, ali i tada je borba otkazana.

U međuvremenu, jedan drugog nerijetko su prozivali, Penaz je optuživao Čepu i da se dopingira, ali nikad nisu dobili priliku obračunati se u kavezu. Nadamo se da će ovo biti ‘‘treća sreća‘‘ i da Penaz i Čepo napokon ukrstiti rukavice.

Matej Penaz inače je borac koji iza sebe ima sedam pobjeda u osam nastupa, a jedini poraz upisao je krajem osmog mjeseca prošle godine. Tada je nastupio na Dana White‘s Contender Seriesu, ali izgubio je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi od strane Sedriquesa Dumasa (6-0). Sve ostale MMA nastupe odradio je pod okriljem Oktagona, a iza sebe ima i 26 kickboksačkih nastupa (23-3). Četiri je odradio u Gloryju (3-1), a u ring je ulazio čak i s Donovanom Wisseom, trenutnim prvakom Gloryjeve srednje kategorije.

Čepi dakle slijedi jako težak, ali i jako velik meč pod okriljem Oktagona, ali zanimljiv poziv dobio je i od strane Dražena Forgača, jednog od čelnih ljudi FNC-a.

‘‘Što se tiče Čepe i Oktagona. On govori da je potpisao novi ugovor. Evo, Vlasto Čepo, donesi ugovor i dobit ćeš taj isti iznos za borbu s Barbirom i to je to.‘‘, poručio je Forgač borcu koji je povremeno trenirao i u zagrebačkom ATT-ju, a Forgačeva poruka došla je u On Weight podcastu (On Hambi Show).

Čepo je time dobio otvoreni poziv i čeka se njegova povratna informacija. Naravno da će se Vlasto zasad posvetiti pripremama za meč protiv Penaza, ali u drugom dijelu godine uistinu bi ga mogli gledati protiv Đanija Barbira, jer FNC je očito spreman izjednačiti Oktagonovu ponudu.

Inače, Dražen Forgač odradio je gostovanje od gotovo tri sata u On Weight podcastu, a ugostio ga je Goran Babić ‘‘Hambi‘‘. Detaljno je Forgač izanalizirao sve zanimljive aktualnosti u vezi FNC-a, najavio je što nas ćeka u 2023. godini, odgovorio je na neka pitanja fanova i radi se o podcastu koji fanovi regionalne MMA scene ne smiju propustiti. Ukoliko već niste pogledali Forgačevo gostovanje u spomenutom podcastu, to možete napraviti klikom na LINK.

Linker
24. travanj 2024 10:14