Regija

Vraća se Croata: Francisco Barrio ugovorio svoju prvu MMA borbu nakon pet godina

Francisco Barrio
 Fight Site/FFC
Pet godina prošlo je od posljednje borbe Francisca 'Croate' Barria, no sad je došlo vrijeme za njegov povratak u borilište. Vrlo popularni hrvatsko-argentinski borac nastupit će 14. prosinca na drugoj priredbi Fight Nation Championshipa.

Francisco Barrio svoju je popularnost izgradio putem nastupa u Final Fight Championshipu, gdje je 2013. i 2014. godine upisao pobjede nad Darkom Banovićem i Patrikom Perešom, nakon čega je uslijedila njegova do tada najveća borba. Krajem 2014. godine borio se protiv današnjeg timskog kolege Filipa Pejića. Tada je to bio duel trenera Gorana Babića Hambija i Bernarda Bana, a pobjedu u toj borbi odnio je Banov borac. No, umjesto da se Barrio brzo vrati borbama u potrazi za pobjedom, on se vratio svom primarnom sportu, hrvanju. Iako je nakon poraza od Pejića otišao u Dublin i počeo trenirati s Conorom McGregorom u SBG timu, uskoro se otišao kući u Argentinu.

"Nisam prestao da bih se zezao, prestao sam da bih se vratio u hrvanje. Imao sam nekih osobnih problema i vratio sam se u argentinsku reprezentaciju. Razlozi su bili i ekonomski, ali i radi neke sigurnosti koju mi je hrvanje pružalo. No, čitavo vrijeme mi je slobodna borba nedostajala. Tako da sam se prošle godine odlučio na povratak u MMA", rekao je Francisco u velikom razgovoru u Fight Site odrađenom tijekom ljeta.

Imao je već dogovoren povratak na priredbi NFC promocije, no on se nije dogodio. Ipak, ova godina bit će godina njegove sedme profesionalne MMA borbe budući da će nastupiti u dvorani gdje odnedavno trenira. Fight Nation Championship promocija objavila je kako će popularni "Panchy" nastupiti na njihovoj drugoj priredbi, koja se održava 14. prosinca. Uskoro bi trebao biti poznat i njegov protivnik.

Francisco je inače najuspješniji argentinski hrvač te je čak sedam puta bio državni prvak. Ipak, sa svojim primarnim sportom završio je ove godine, nakon bronce s Panameričkih igara. Nakon toga je izjavio kako je u potpunosti mentalno ponovno u MMA-u i motiviran je napraviti velike rezultate kakvi su mu se od početka predviđali.

Linker
21. travanj 2024 19:28