Regija

WBC naredio da se Alen Babić bori za titulu svjetskog prvaka! Čeka ga poljski nokauter

Alen Babić

 Peter Byrne/PA Images/Profimedia
Za sada nije poznato kada i gdje bi se meč trebao održati, no ovo su fantastične vijesti za hrvatskog boksača jer je Rivas napustio titulu

Kakve vijesti stižu za hrvatskog boksača Alena Babića! Naime, kako za sada stvari stoje, borit će se za upražnjeni pojas u bridger kategoriji. WBC je naredio borbu između njega i Lukasza Rozanskog za upražnjenu titulu prvaka nakon što ju je Oscar Rivas napustio.

Opetovane ozljede i druge nedaće pratile su dosadašnjeg prvaka Rivasa, a onda je ugovorio meč u teškoj kategoriji umjesto da brani pojas u svojoj kategoriji. Nije to od početka imalo nikakvog smisla jer je na taj način silio cijelu kategoriju da stoji, a zatim je došla ta ozljeda oka.

Nakon te ozljede bilo je jasno da neće tako skoro nastupiti ni u teškoj kategoriji, a kasnije su se pojavile i vijesti kako će se Kolumbijac zbog svega toga i umiroviti. Još uvijek s tim nije izašao u javnost, tako da bi valjalo pričekati s preuranjenim zaključcima.

No, za našeg ‘‘Savagea‘‘ su to sve i više nego dobre vijesti, a danas je WBC naredio da se bori za pojas protiv Rozanskog. Inače, Alen je posljednji puta nastupao u petom mjesecu prošle godine i pobijedio Adama Balskog i zacementirao mjesto obaveznog izazivača za WBC titulu.

Što se tiče Rozanskog, radi se o odličnom poljskom boksaču koji je u svojoj karijeri slavio 14 puta, od čega čak 13 nokautom. Nije Poljak bio puno aktivan u zadnje tri godine, a u 2022. nije odradio niti jedan nastup. U 2021. tek jedan, te dva u 2020. godini. Alen je puno aktivniji od njega i to će mu sigurno biti jedna od prednosti.

Za sada nema informacija kada će se meč održati i gdje, no ovo je velika stvar za hrvatski sport jer bi smo u 2023. mogli dobiti svjetskog prvaka u boksu!

Linker
27. travanj 2024 01:00