Regija

Započeo je FNC 11! Marin Mikulić svladao Stanislava Krofaka, ostao neporažen u profesionalnoj karijeri

Marin Mikulić

 Fnc
Krofak i Mikulić su borbom u srednjoj kategoriji otvorili večerašnji FNC 11 u zagrebačkoj Areni

Večerašnji spektakl u zagrebačkoj Areni otvorio je jedini pravi regionalni okršaj na FNC 11 priredbi. Marin Mikulić i Stanislav Krofak su se sastali u meču do 84 kilograma, a prema kladionicama je favorit bio Mikulić.

Marin je u borbu ušao kao neporažen borac, a sva tri nastupa i pobjede je upisao pod okriljem FNC-a. Posljednji je puta nastupio na FNC 9 priredbi kada je svladao Luisa da Silvu, a to je bilo u dvanaestom mjesecu prošle godine.

S druge strane Krofak je dosta iskusniji borac kojemu je ovo bio također prvi nastup ove godine. Posljednji je puta također nastupio na FNC 9 priredbi kada je izgubio od Aleksandra Mihailovića, a tijek njihove borbe pročitajte u nastavku.

Prva runda

Krenuli su borci s ispitivanjem snaga, Krofak je krenuo u svom kontra gardu. Počeo je Mikulić pritiskati, no Krofak je vraćao direktima i ‘‘low kickovima‘‘. Vraćao je ‘‘low kickove‘‘ i Marin, a ponekad bi pogodio i u tijelo. Stanislav je inicirao klinč na žici te završio u dominantnoj poziciji, a pokušao ga je i rušiti iz iste pozicije. Mikulić se branio, a na kraju i okrenuo Krofaka i našao se gornji. Stanislav je iskusno opet preokrenuo i opet pokušao rušiti, a još su se nekoliko minuta nadmetali. Marin je uspio srušiti ali se Krofak odmah pridigao, a Marin je uzeo leđa dok su bili na nogama. U samom finišu runde je i Krofak srušio Marina, ali se on također pridigao.

Druga runda

Marin je ponovno krenuo s pritiskom, a dobrim desnim direktom je pogodio Krofaka. Ponovno su se našli na žici i ponovno je Krofak bio taj koji je bio u dominantnoj poziciji. Pokušavao je srušiti Mikulića što je i uspio, ali ovog je puta uspio zadržati Marina na podu. Nije to trajalo dugo, ali Krofak je bio uporan te je išao po novo rušenje. Ponovno ga je uspio i zadržati dolje, no neke značajnije štete ipak nije bilo. Marin je ponovno ustao te je Krofak opet išao na žicu po rušenje. Ponovno je uspio, ali ovog puta je uzeo i leđa. Bio je Stanislav visoko na leđima te ga je Mikulić uspio skinuti sa sebe i uzeo Stanislavu leđa, a počeo je nanositi i neke udarce. No, nije više bilo vremena u ovoj rundi.

Treća runda

Rundu su krenuli nešto lakšim tempom, no ubrzo su se razmahali no bez posljedica. Marin je bio taj koji je kontrolirao tempo borbe, a nekoliko prednjih direkata je i pogodio. Marin je pogodio dobar ‘‘middle kick‘‘ i prednji direkt, dok je Krofak odgovarao uglavnom ‘‘low kickovima‘‘. Obojica su u ovom trenutku izgledala umorno te nitko nije pogađao ništa konkretno. Marinovi udarci su bili nešto čišći, ali Krofakove kontre su također sijevale. Krajem runde Stanislav je doveo Mikulića na žicu, ali do rušenja ipak nije došao.

Pobjedu je odnio Marin Mikulić jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
23. travanj 2024 09:07