Regija

Zelg Galešić oglasio se nakon Vitasovićevog teškog poraza: ‘Takva je igra, bolji je pobijedio‘

Zelg Galešić (lijevo) i Ivan Vitasović (desno)

 Goran Sebelic/CROPIX
Glavni trener pulskog Trojana nije tražio opravdanje za poraz, nego sportski priznaje da su izgubili od boljeg borca u ovom trenutku

Debi Ivana Vitasovića u KSW-u nije završio onako kako smo svi priželjkivali. FNC-ov prvak teške kategorije napravio je korak prema naprijed, iskušao se na velikoj europskoj sceni, ali nije se proslavio u meču protiv Arkadiusza Wrzoseka.

Vitasovića je Poljak porazio već nakon 55 sekundi borbe, a do pobjede je došao tehničkim nokautom. Mnogi su ostali razočarani nastupom Vitasovića jer su svjesni da Ivan može puno bolje od prikazanog. Ne sumnjamo da je i sam Vitasović razočaran načinom na koji se predstavio poljskoj publici, ali ništa nije gotovo i sve se može preokrenuti već sljedećim nastupom.

Više puta smo čuli kako su borci ‘‘dobri onoliko koliko su bili dobri u posljednjem meču‘‘. Dakle, jedan dobar nastup dovoljan je za isprati gorak okus ovog poraza.

Najbitnije je da Vitasović ne potone nakon ovog poraza i ne izgubi vjeru u svoje vještine. Sjajna je stvar što je okružen odličnim trenerom i vrhunskim timom. Već po izjavama Zelga Galešića, može se naslutiti kako su svjesni pogrešaka koje su napravili i neće tražiti nikakva opravdanja za uvjerljiv poraz u Poljskoj.

‘‘Usrali smo motku. Takva je igra, takva je realnost.‘‘, napisao je Galešić podijelivši snimku nokauta na svom Instagram profilu.

Glavni trener pulskog Trojana ostavio je komentar i na KSW-ovoj Instagram stranici i zapravo je odao počast Vitasovićevom protivniku.

‘‘Čestitam! Bolji borac je pobijedio večeras.‘‘, napisao je Zelg.

I tu leži poanta cijele priče. Vitasovićev trener shvaća da su loše odradili ovaj meč, ali ne treba se previše zadržavati na tome. Ivan će u trećem mjesecu proslaviti tek 32. rođendan i najbolje borilačke godine tek su pred njim. Uz pravilan pristup treninzima i naporan rad, ne sumnjamo da Ivan Vitasović može puno toga pokazati unutar KSW-ovog kaveza.

Linker
27. travanj 2024 23:17